Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Именничка грабна специална награда на математическия турнир



07 Декември 2006, Четвъртък


Автор: Александър ИНДЖОВ
Източник: вестник Фактор



Близо 800 млади математици от Бургаска област взеха участие в деветото издание на Турнира по математика и информационни технологии “Свети Николай Чудотворец”, организиран от Съюза на математиците-Бургас, общината и РИО на МОН. По традиция победителите бяха обявени на Никулден на специална церемония. За първи път тази година в надпреварата взеха участие и представители на община Руен, които се представиха впечатляващо - деветокласниците от СОУ “Ел. Пелин” завоюваха отборната титла и две призови места. В останалите възрастови категории лидираха бургаски учебни заведения. При третокласниците победи отборът на НБУ “М. Лъкатник”, ОУ “Бр. Миладинови” е първи при учениците от четвърти и седми клас, в пети клас пръв се нареди отборът на Първа частна прогимназия, представителите на СОУ “Д. Дебелянов” грабнаха приза за шестокласници, а в десети-дванадесети клас възпитаниците на Търговската гимназия бяха безапелационни. По установна практика Природоматематическата гимназия “Акад. Н. Обрешков” участва извън класирането. Това обаче не попречи на четирима нейни възпитаници да грабнат специалните награди, учредени от бургаската фирма “Атика R5”. Навръх именния си ден десетокласничката Николина Ефтимова бе отличена с приза за максимален резултат – 100 точки от 100 възможни, а абитуриентите Деян Симеонов и Георги Ставрев, както и Диляна Минчева от 9 клас спечелиха призовете за най-оригинални и пълни решения.


Прочетено: 2591 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ЦЪРКВА Приятели Spirit of Burgas моите цветя аЗ В  АНГЛИЯ Бургас-моста Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development