Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Местят река Ханджийска, заради пътя-убиец



Ключови думи:
07 Септември 2006, Четвъртък


Автор: Румяна Емануилиду
Източник: вестник Фактор

Държавата ще обезщетява собствениците на частните терени. Строителството на пътната инфраструктура ще започне в началото на 2007 година

    Разширението с още две платна на пътя Бургас – Слънчев бряг няма да засегне частни интереси. Направените предварителни проучвания сочат, че има достатъчно площи в сервитута на съществуващото трасе. Това каза главният архитект на Община-Несебър Валентин Димов.

    Разширението може да започне още през януари 2007 г., уточни кметът на Несебър Николай Трифонов. По думите му яснота по проекта има след провелата се във вторник в столицата среща във Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” относно възможността за разширение на пътя в участъка Сарафово – КПП – Кошарица. Срещата е била инициирана от     изпълнителния директор на фонда инж. Веселин Георгиев. В нея освен специалисти от ведомството са участвали директорът на Областно пътно управление – Бургас инж. Недьо Плачков, кметовете на Несебър и Поморие Николай Трифонов и Петър Златанов, главният архитект на община Несебър Валентин Димов и проектантите на Общия устройствен план на поморийска община.

    По време на тази среща са били дискутирани възможните трасета и необходимите действия за стартиране на разширението на пътя. В тази връзка на предстоящо заседание на ОбС – Несебър, което е насрочено за 14 септември, кметът Николай Трифонов ще внесе Докладна записка за предприемане на действия за осигуряване на необходимото трасе. На територията на несебърска община разширение ще се осъществи от КПП – Кошарица до с.Ахелой.

    Резултатите от направените предварителни проучвания от арх. Валентин Димов и общински експерти от „Кадастър и регулация” на собствеността на имоти и терени в близост до съществуващото пътно платно показват, че има достатъчно площи, за да не бъдат засегнати частни интереси. Ако това се наложи, ще бъде в незначителни размери, като финансовото обезпечаване на евентуални отчуждителни процедури са ангажимент на държавата.

    Проблемни остават преместването на река Хаджийска и завоя при влизане в град Несебър /преди светофара/. Въпросът обаче търпи техническо разрешение, категоричен е арх. Димов.

Предстои стартирането на процедура за инженерингова поръчка.



Прочетено: 2188 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
До другото лято 7 Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков жълто и сиво Българско село Южен парк wellcome to bourgas Инкубатори за люпене на яйца Пожарната в Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 тръби Залез
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development