Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Губейки себе си, се преоткриваме в Мрежата



Ключови думи:
21 Септември 2006, Четвъртък


Автор: Илонка ИВАНОВА
Източник: вестник Фактор

Сватби и любови, сделки и романтика, приятелство и скандали се преместват от реалния живот във виртуалния, Заесга бургаските Интернет-сватби са 18

        18 двойки в Бургас са се открили не на дискотека, не на плажа, не в кафене или на общ купон, а по Интернет. Това са данни само от сключените бракове в града, а колко е истинският брой на тези, които живеят заедно и са намерили любовта по този все още необичаен и не твърде познат начин, никой не може да каже.



        Над 800 души дневно се регистрират в сайтовете за запознанства и приятелство в Интернет, сочи статистика на супервайзърите. Част от тях са едни и същи, които променят имената си и се появавят с ново лице и ново амплоа, но други за пръв път пристъпват прага на вселената, наречена Интернет. А там може да се намери всичко. От любов – до сълзи. От приятелство – до смъртна вражда. Може да се намери дори съпруг. Сайтовете изобилстват със снимки на двойки, намерили се чрез Интернет.



        Според част от регистрираните любовта вече не можела да се намери по естествен начин. Почти всеки човек започвал да живее в затворен кръг, работел много, а да я срещне     на стълбите на офиса или пред дома си било случайност 1 на 1000.     Отчаяният стремеж към приятелство, копнежът за силни чувства, за дом, за съпруг самотниците започнали да изливат върху клавиатурата, говорейки си с невидим събеседник. Често този събеседник се материализирал след време и между двамата или се зараждало приятелство, или пламвала любов, или побягвали в две различни посоки, заради разминаването на виртуалната представа с реалността.



        Пак според статистиката най-активни в сайтовете били мъжете над 35, които се оказвали изведнъж с добра работа, преуспяващ бизнес или празна къща. И жените над 30, които пък в реала не са успели или на са имали време да намерят половинката си.        

Ето и част от обавите, които заливат нет-пространството.





Сериозна , интелигентна , който се интересува повече за мен да пише ще му отговоря , не ме интересуват сексуални , нецензурни и хомо предложения.Ако някой ми пише,само на шега или забавление ,моля да подминава моя профил.Нямам време за глупости.Ценя времето си и себе си.

----------

Животът е като сладолед - ближеш го не ближеш той си се топи. Предпочитам да опитам вкуса и сладостта му, отколкото да го оставя да се разтече и да ми цапа ръцете:))

----------

Симпатична, интелигентна, с чувство за хумор. здраво стьпила на земята, с много интереси и умения, отзивчива, искрена. Не понасям лъжата и лицемерието, както и алкохолиците и вечно хленчещите мъже.

Описанието идва ! Затаете дъх ! Изчакайте още малко ! Отворете си една студена бира !

И готово! Вече е при вас!

--------------

Повече от всичко обичам смеха и романтиката и държа на сериозните отношения в живота. Ако знаеш интересни неща, които искаш да споделиш или самата ти си весела и романтична натура, ще се радвам да ми драснеш някой ред! Моля "мъже", разни "отворени каки" с кухи претенции и незнаещи какво искат да не ми пишат!:)

-----------

Омръзна ми да протягам ръце

към въображаеми приятели.

Омръзна ми да правя място в своето сърце

за фалшиви любови все за истински смятани.



Омръзна ми, омръзна ми този свят да разбирам,

да прощавам всяка вина

и по-малко така да умирам

с неразбрана от никого душа.

------------

Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен

---------

Намирайки богатсво - губим съвестта си,

намирайки жена - губим разсъдъка си,

намирайки истината - губим вярата си

и само отказвайки се от всичко това - намираме Свободата

-----------

Любовта не е да си намериш някой, с когото да живееш, а някой без когото не можеш да живееш!

-----------

Привлекателна и с добри маниери е обикновено пьрвото впечатление за мен. Зад тази вьншност се крие една нежна и чувствителна душа все още тьрсеща истинската любов.

---------

Знам цената на красивите неща и не пропускам да им се наслаждавам, а те са безкрай.......:)))

----------

Мъж на средна възраст търси неангажиращи връзки с млади дами, може и срещу финансово

подпомагане

---------

Време е да те намеря. Самоописания предпочитах да не правя - ако в тях има някакъв смисъл, то е да изредя спорни черти, които отсрещния следва да знае. Така, че: отговорен и открит, естествен и чужд на парадността, с чуство за хумор и способност за самоирония, което се превежда като “глупав и наивен, невъзпитан и без лустро” на езика на хора залагащи на показност и снобизъм, на подличка хитрост и тарикатлък. Не съм от тези хора – справям се не зле и без техните подходи.

________

Удоволетворен от и наслаждаващ се на работата си, постигнал доста, но с планове да постигне още доста. Различни хобита и интереси, от изкуство, през история до пристрастяване към непрофесионално спортуване.

_____

Уважаващ домашния уют, но обичащ да го разнообразява с дълги "тежки" вечери и разговори с приятна компания, в уютна кръчма или вила. Не е лошо 2-3 пъти годишно за по 2-3 седмици да забравяме за всичко, купунясвайки денонощно на море, планина или в чужбини.

_____

Нещо прекрасно....и неясно...и мечтано...и неразбрано...и различно...и банално... и емоционално...и истинско ...и незабравимо..с две думи нещо хубаво...казват,че всички хубави неща са нетрайни,но ....оставят трайни следи....а дали е така???

__________

Неангажиращата връзка разтоварва психиката и укрепва семейството. Така e!!!!!!



академик, член коренспондент по космическите въпроси на неземните повърхности от планетата Плуто...дори обядвам, дори с непознати.... видеочат възможен...



Незнам какво точно търся, но се надявам някой да ме намери... ...



Когато сме влюбени, всичко вътре и около нас е разделено на 2 половини.И винаги едната половина е разумната, но говори по-рядко, а другата тази, от която боли, но всъщност заради нея живеем!








Емил ПРОЙНОВ-психолог: Цивилизацията роди отчуждението, а после бързата възможност за бягство от самотата



        Спомням си една гатанка от детството:кой е най-бърз. Отговорът е: мисълта. Защото чрез мисълта можеш за миг да отидеш където си щеш по света. Но днешните деца навярно биха отговорили: Интернет. И ще са прави. Защото мисълта е самотна в своя полет. А Интернет е място за среща на мисли от всякакви разстояния. Място, което ги спасява от самотата.

Може да се каже, че основният мотив за ориентиране към чата в Интернет, като форма на общуване е лесната и бърза възможност за бягство от самотата и отчуждението. Ето как човешката цивилизация, паралелно с проблемите, които създава – като отчуждението например – ни предлага и средства за тяхното разрешаване. В случая – компютърната наука и практика и нейния висш продукт - Интернет.



        Ускорението на социалния ритъм включва задължително и ускорени комуникации. Ако днешният човек изработва многократно повече продукция за един работен ден от своя прадядо, то той ще се нуждае както от по-богата и разнообразна храна, така и от разнообразяване на свободното време. Но денонощието продължава да е 24 часа. Затова интензификацията на труда води след себе си неминуемо интензификация и на почивката.     Повишеното качество на труда изисква и повишено качество на почивката.



        Вярно е, че масовото производство на автомобили, нарастващото множество клубове, филмово и музикално производство, шоу бизнес, хотелиерство и туризъм     са фактори за интензификация на свободното време. Но още по-вярно е, че Интернет е качествена крачка напред в повишаване на възможностите за лично общуване на хората. А това означава психологизиране, задълбочаване и усъвършенстване на човешките отношения.



        Какво все пак, освен скоростта на връзката, превръща Интернет-чата в мощен конкурент на телефона, на пощата, дори и на реалните срещи.



        Когато човек е зад екрана, той получава възможност веднага и по всяко време да се покаже на уеб- камерката или да се скрие, да включи или да изключи на момента микрофона, да говори или да пише, да общува в реален мащаб на времето – чрез камера и микрофон – или с известно забавяне – чрез клавиатура. Последното му дава възможност да скрие своите мимики и жестове, т.е. своите комплекси, страх от общуването лице в лице и нуждата от моментална реакция. Дава му възможност да обмисли своя отговор, за да не бъде той първичен и компрометиращ. Скриването зад ник (прякор) на самоличността дава възможност на милиони хора с комплекси, с чувство за малоценност, с неврологични оплаквания или с физически недъг, да се отпуснат и да придобият повече кураж в опитите си да осъществят човешки контакт. А веднъж осмелили се да общуват със съвсем непознат, макар и виртуално, те започват да правят това по-лесно и в реалния живот. Но Интернет е удобно място за проява и развитие на чисто мъжки и съответно чисто женски качества на личността при междуполовото общуване. Патологичната мъжка агресивност може лесно да бъде неутрализирана поради лесната възможност за блокиране на диалога или въобще на контакта, без това да има последици - като например опити за отмъщение, наказание, насилие. Така жената се чувства по-сигурна и защитена, по-смела в своите изяви.



        Анонимността на мрежата може да се използва също и за лъжи и измами, но в крайна сметка тази възможност се обръща срещу измамниците, защото човек се научава да бъде нащрек и по-лесно да различава лъжата от истината, плахите стават по-уверени, самочувствието им нараства. Бавно и неусетно, но сигурно Интернет съдейства на хората да повишават културата и ефективността на междуличностните отношения. Може би прави ежедневието им по-напрегнато, но същевременно и по-ефективно, носи по-голямо удовлетворение и радост от живота.



Прочетено: 2609 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Отровни гъби Мой хороший знакомый из Бургаса pepi жици край пътя Първа копка Долно Езерово Следобедно кафе Spirit of Burgas Пролет, кокичета сред тухли social distance Старият Бургас Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development