Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

41 опасни сгради в община Несебър



Ключови думи:
05 Октомври 2006, Четвъртък


Автор: Румяна Емануилиду
Източник: вестник Фактор



        Опасните сгради на територията на община Несебър са 41. Това констатира проверката на деветчленна комисия, назначена със заповед на кмета на общината Николай Трифонов.

Освен представители на общинската администрация, Гражданска защита, РСПАБ, РИОКОЗ, музей „Старинен Несебър”, в работата на комисията под председателството на гл.архитект на община Несебър, участваха още арх. Мария Томова и инж.Ралица Крушовенска от Националния институт за паметниците на културата /НИПК/.



        Според резултатите от извършената проверка, най-много са проблемните постройки в село Гюльовца – 9 сгради, след него е Тънково - с 5 сгради.



        Във всяко от селищата на територията на общината – Свети Влас, Обзор и Оризаре констатациите сочат наличието на по 4 строежи, застрашаващи живота и здравето на хората. По 3 са опасните сгради в Раковсково, Приселци и стария Несебър, две са набелязаните сгради в Паницово и по една са констатирани в Емона, Кошарица, Равда и в курортния комплекс „Слънчев бряг”. Единствено на територията на село Баня не са констатирани опасни обекти.

“По-голямата част от сградите са селскостопански постройки, чиято собственост е обект на съдебни спорове. Други са наследствени имоти, около които също има спорове”, каза арх. Димов.



        Комисията е акцентирала най-вече върху обектите, които са в регулация и са необезопасени, тъй като те крият по-сериозни рискове за населението, уточни още главният архитект.

За всяка една от постройките ще бъде изготвено съответното предписание за ремонт, а ако е необходимо – ще бъде издадено издадено такова за събаряне.



Прочетено: 1925 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пролет, кокичета Ботева и Фердинандова Конкурс прическа Бургас 2009 изгрев бл.29 вх.7 Конникът в парк Pepi В атака Конкур глазами зрителя Хозяин причала Разоран двор, угар Истанбул рибари 3
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development