Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Разкопаха "Възраждане" заради газификацията



Ключови думи:
12 Октомври 2006, Четвъртък


Автор: Севдалина ПЕНЕВА
Източник: вестник Фактор

Сега не е ясно кой ще възстанови улиците

    Само месец след пълната реконструкция на улиците във “Възраждане”, бургаският квартал отново заприлича на разорана нива. Най-окаяно е положението по “Самуил”, “Македония” и “Ивайло”. Които през периода май - август тази година бяха основно ремонтирани. Пренареждането на паветата е трудоемка работа, която изисква време и специални познания, казваха тогава от фирмата-изпълнител на проекта “Трейси”, която спечели търга за пътната реконструкция в района.



    Сега резултатът от тяхната дейност е напълно заличен заради изкопните дейности на "Овъргаз" по газифицирането на района. Канавки с ширина 0,5 метра опасват улиците, а дълго редените каменни блокчета са струпани на купчини около входовете на кооперациите. Кой ще поеме разноските за двойния ремонт засега не е ясно.



    “Изкопните работи на газоснабдителното дружество и ремонтите, възложени на “Трейси”, трябваше да се движат по график, одобрен и съгласуван с общината. Но Овъргаз закъсня и започна да полага тръбите, след като улиците бяха вече оправени. Възстановяването на пътната артерия там е тяхна грижа”, каза зам.-кметът по строителните работи Красимир Николов.



    Според прокуриста на “Газоснабдяване”-Бургас /дъщерно предприятие на Овъргаз/ Златин Димов обаче, общинската администрация е била известена за графика. “Имаме строително разрешение, което е съгласувано с общината и с комуникационните дружества месец преди “Трейси” да започне работа. Трябваше да ни изчакат първо ние да минем оттам и така щеше да се избегне неудобството за всички”, добави Димов.



    Вторият проблем с ВиК той обясни с грешния кадастрален план на Бургас, който им бил даден, преди да започнат изграждането на новата система по газификация. Заради неточностите в плана се случвали често отклонения, които водили до аварии по водопреносната мрежа.



    До момента две са сериозните повреди в района по вина на Овъргаз. Заради строителството във “Възраждане” обаче се налага водата там да бъде спирана почти всеки ден. Процедурата е съгласувана с нас, но ние нямаме ангажимент да съобщаваме на живущите кога и за колко часа ще стоят без вода, обясниха     от “ВиК”- Бургас.



Прочетено: 1921 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Момчета Аз Pepi Поглед от дрон съботно кафе Труженики моря Pepi къща на 20км от бргас Индивид в Червено море Разлистване Синята пеперудка Малката
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development