Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Неизвестност с 240 декара в местността “Кьошето“



Ключови думи:
26 Октомври 2006, Четвъртък


Автор: Катя Касабова
Източник: вестник Фактор



На снимката: Иван Вълков



        Още изливаме мръсните води на Сарафово и летището в морето, а парите за тласкателя потънаха някъде, казва координаторът на ГЕРБ в квартала Иван Вълков



    Общината спусна информационна завеса за подробния устройствен план на бъдещия квартал „Кьошето“, който трябва да се оформи в района между солниците и Сарафово. Искаме да видим как ще се развива тази прекрасна част от бургаското крайбрежие, но нямаме яснота какво се случва. Сигурни сме, че тече процедура за прехвърляне на земеделски земи в регулацията на града, има сделки, но нямаме достъп до информация, заяви координаторът на ГЕРБ в Сарафово Иван Вълков. Той оглави местната структура на столичния кмет Бойко Борисов, след като молбата му     е била одобрена на заседание на Управителния съвет на ГЕРБ-Бургас преди седмица. Вълков не е случаен човек в квартала, там е роден, в Сарафово живеят родителите и семейството му. Има едно дете, той работи като главен инженер в подразделението на СО МАТ в кв.Лозово.



    Вълков е сред инициаторите на едно от сериозните граждански формирования в общината - „Сарафово 21 век“.     Според лидера на ГЕРБ         в случая ставало въпрос за близо 240 декара в местността „Кьошето“, повечето от които са частни терени. Някои вече били продадени и включени в регулация, но процесът течал под масата. Хората се притеснявали и да не стане така, че крайморската земя да попадне под забраната на „Натура 2000“.

От ГЕРБ ще се борят да стигне до края и реализацията на „историческия“ проект за тласкател на отпадните води, който е забуксувал веднага след полагането на първата копка преди една година.



    „Виждаме, че са поставени тръби, но работата е замряла, а от „Сарафово 21 век“ хвърлихме цялата си енергия този проект да стане факт“, заяви Вълков. Той припомни, че отпадните води от квартала и летището продължават да се изливат в морето.



    „Искаме наш наблюдател на работата по тласкателя, цялото трасе е по-малко от 10 км, проектът е за 3 млн.лв. Първият транш за мръсната канализация от 500 хил.лв. вече е усвоен, но как - е загадка“, заключи Вълков. Той ще настоява да се променят правилата при определянето на кметския наместник в Сарафово. Според действащия закон кварталният шеф се назначава от общинския кмет Йоан Костадинов, но няма никаква самостоятелност да взема решения и да реагира адекватно, защото е подчинен на директора на бургаския комплекс „Изгрев“ Димитър Кадиев. Тази тромава йерархия на практика обезсмисля присъствието на местния управник, защото е лишен     от елементарна оперативна самостоятелност.



Прочетено: 2851 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургаският кей Пътна помощ Община Бургас Бургас, ФЛОРА 2009 Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Пролет преди листата Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Странджа, старите дървета Флора -Бургас-2009.JPG kupi dari
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development