Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

194 млн. евро за голф-игрището край Каблешково



Ключови думи:
02 Ноември 2006, Четвъртък


Автор: Севдалина Пенева
Източник: вестник Фактор

„Кабланд“ получи сертификат за първокласен инвеститор, строителните дейности започват през март

    Дружеството, което ще изгражда най-големия голф – комплекс в страната - „Кабланд“ООД, стана първокласен инвеститор. Сертификатът бе връчен на изпълнителния директор на фирмата Дарио Томалети на тържествена церемония в сградата на Българската агенция за инвестиции в столицата.



    Средствата, които ще бъдат вложени в мащабния проект край Каблешково, вече надхвърлят 194 милиона евро. Само за първата фаза от плана, която предвижда изграждане на инфраструктурата на 90 процента, е за 64 990 000 евро.



    Развлекателният голф комплекс за целогодишна експлоатация ще бъде разположен на площ от 1,918,000 м2. Целта на инвеститорите е да привлекат в България взискателни голф туристи, а игрището да бъде включено във вече утвърдени голф дестинации като Португалия и Испания, Турция и Гърция.



    Комплексът ще включва игрище за голф с 18 дупки, изградено по международни стандарти, 4/5 звезден хотел (управляван от международна верига като Мариот или Интерконтинентал),     голф академия, тенис академия, плувни басейни, вили и апартаменти за почивка и сезонен престой. Ще бъдат осигурени многобройни възможности за предоставяне на услуги и развлечения, което ще превърне Голф комплекса в Каблешково в една наистина уникална първокласна дестинация.



    Кабланд ООД     притежава 100% от земята, върху която проекта ще бъде изпълняван. Фирмата е смесено дружество между ЕнДжиБи Кънсалтинг ЕООД, които притежават 80% от Кабланд ООД и     общината на Поморие, която държи     20% от капитала.



    Проектът ще бъде осъществен на няколко етапа като се очаква цялостната реализация на инвестиционното предложение да продължи около 2 години.



    За строителството, което започва в началото на 2007г., ще бъдат ангажирани около 3000 работници и специалисти от региона на община Поморие, като се предвижда постоянният персонал в селището след изграждането му да бъде около 800 души.

Инвеститорите възнамеряват да изградят собствена инфраструктура във връзка с проекта (включително пречиствателна станция и подстанция).



    Проектът е заложен в стратегическия План за Развитие на Община Поморие 2007-2013 г. и от него се очакват сериозни инвестиции, свързани с развитието на алтернативен на морския туризъм и създаване на добър поминък на жителите на вътрешните малки общини.

Собственици на "Ен Джи Би кънсалтинг" са фамилията Галахър и Дейвид Нюман, които досега са изградили няколко голф игрища в Южна Испания.     Те са построили и супермодерното селище „Парк Валес” до Барселона, както и огромния увеселителени център „Пуерто Венеция” в Сарагоса и много други. Само в тези два проекта са вложени над 800 милиона евро.

Досега българското правителство е издало 2 сертификата за “Първи клас инвеститор” на проекти, свързани с развитието на голфа. Общият размер на инвестициите в голфа в България от началото на годината досега са над 700 млн.лв. Този вид туризъм е един от най-доходните по света, а в съчетание с благоприятния климат и минералните извори в страната ни може да се превърне в предпочитана голф дестинация на Балканите.



Прочетено: 1929 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Весела Йоан Костадинов аЗ В  АНГЛИЯ Слънчоглед Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас, ФЛОРА 2009 Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Арина късче от Морската градина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development