Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Внучка на Чаплин идва в София



Ключови думи:
30 Ноември 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Кийра - внучката на Чарли Чаплин



Кийра, внучката на великия комик Чарли Чаплин и правнучка на не по-малко великия писател нобелист Юджийн О"Нийл пристига в София на 5 декември. Тя е специален гост на първите награди "Жена на годината", които ще раздаде списание "Грация".



    24-годишната актриса е дъщеря на Юджийн, петото от осемте деца на Чарли и Уна. В кариерата й има всевъзможни изяви. През 2002 г. е позирала на модния фотограф Питър Линдбърг за прочутия календар "Пирели". Кийра вече оглавява собствена филмова компания - "Limelight", която подкрепя независимото кино. Една от амбициите на госпожица Чаплин е да се изправи срещу мегаиндустрията на Холивуд със силни артпроекти, като финансира и подпомага най-вече източноевропейските режисьори.



    Кийра - седмата по хубост жена в света, според класацията на списание "GQ" и рекламно лице на компанията на Томи Хилфигър - записа дебютен сингъл "Feeling You" в калифорнийски независим лейбъл, който стана голям хит отвъд океана.

Една от последните й филмови продукции е "Japan", в която партнира на Питър Фонда. Освен това Кийра дирижира фонда с наследството на гениалния си дядо. От години е ангажирана със селекцията, представянето и тиражирането на специална DVD-селекция с филмите му "My Tribute". За амбициозния проект възстановява 16 от късометражните ленти на Чарли, заснети през 1915-1922 г.



    На церемонията "Жена на годината" Кийра ще награди победителката в категорията "Благотворителност", която си оспорват Зорка Първанова, Маги Вълчанова, Райна Кабаиванска, Геновева Тишева и Силви Вартан. Надежда Михайлова, Ралица Агайн и Жени Живкова са част от претендентките в надпреварата при политиците от нежния пол. Петя Славова и Евгения Банева са сред номинираните в раздел "Бизнес". Победителките в 12-те категории ще бъдат определени чрез гласуване по интернет. Конкурсът е съпътстван и от благотворителна акция и е вдъхновена от 16-дневната кампания на ООН, посветена на борбата срещу насилието над жените, която стартира на 25 ноември. Целта е да се съберат средства за ремонта на сградата за подслон за жени и деца, жертви на домашно насилие в София.


Прочетено: 1864 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пролет, кокичета сред тухли Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове попътна Кукерландия 2011, Ямбол Строеж с кран Созопол тръби пазач Флора Бургас 2009 пътят за никъде Машините на Леонардо Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development