Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бета-клетки от панкреас спасяват поразени от диабет



Ключови думи:
30 Ноември 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



    За първи път в България страдащи от захарна болест от Бургас ще се подложат на нова терапия за лечение на инсулинозависимия диабет. Терапията ще се води от ендокринолозите във Военномедицинска академия от следващата година, научи "Черноморски фар". За нововъведението в родната ни медицина разказа Доц. Ивон Даскалова, консултант във Военномедицинска академия и председател на Асоциация "Диабет". Радка Жекова, председател на сдружение "Диабетни грижи" в Бургас също потвърди новото начинание като сподели за вестника, че лечението е е най-надеждното до момента в историята на медицината и се прилага от близо година в най- известните клиники в Европа. Присаждането на бета-клетки от панкреас на здрави донори ще избави болните от инжектирането на инсулин и от диетата.

Целта на панкреасната трансплантация е да осигури независимо производство на инсулин, обясни още Жекова. Тя подчерта, че на присаждането на бета-клетки не бива да се гледа като на масов терапевтичен метод. Терапията по никакъв начин не излага на риск донора, от когото се вземат бета-клетки, или участък от панкреаса, където се произвеждат те.





Прочетено: 2171 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
На лодката старина Следобедно кафе Рибарското селище привечер Театър за драма. опера и балет, Бургас Българско село евро 2008 Списание Влъхвите Сладурани с ЛЕГО камини всичко за отопланието Поглед към Бургас през залива
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development