Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Перфектният бизнес на една дама



Ключови думи:
07 Декември 2006, Четвъртък


Автор: Катя Касабова
Източник: вестник Фактор

Или защо тя заслужава националната титла "Бизнесдама на 2006-а година"

Снимка: Тодор Ставрев



    Ружа Стойкова е сред осемте българки, покрили критериите за номинация в престижния конкурс "Бизнесдама на годината 2006" и е единствената претендентка за титлата, която зад гърба си има наградите: "Сграда на годината 2003" за хотелския комплекс "Феста панорама" в Несебър, "Сграда на годината 2005" за многозвездния "Феста Барсело" в София, десетки специални призове за фасада и интериор. Проектирала е вътрешната обстановка на средновековен замък в Италия. На нейния усет за хармония между съвременната екстравагантност и класическия уют се доверяват     крупните строителни предприемачи     братята Йордан и Динко Диневи. В Поморие в момента петролният бос Митко Събев инвестира в най-големия SPA-център на Балканите и повери екстериора, вътрешното разпределение и обзавеждането на     Ружа Стойкова и нейната "Перфект груп", която от около две години е собственик и на строителна фирма "Билдинг стайл инженеринг" - носител на втора награда     от     бургаския конкурс за "Строител на годината 2006-а". Ние се радваме на втората награда, защото само за една година присъствие на строителния пазар     удвоихме показателите - оборот, брой на наетите работници, качество и обем на дейност, с нищо не отстъпваме на корифеите в модерното високотехнологично     строителство, които имах възможността да наблюдавам отблизо по време на световното изложение в Дубай", обявява с гордост     Ружа Стойкова - едно от популярните лица на бургаския елит и партньор на големите инвеститори в областта на туризма по българското Черноморие. Тя е категорична, че постиженията на съвременното ни строителство, архитектура и дизайн се съизмерват с пионерите в световен мащаб, но все още ни липсва професионален пиар за реализация извън границите на родината.



    "Светът в големите градове ще расте във височина и аз приветствам авангардната идея първи да имаме небостъргач, но ще си позволя да посъветвам предприемача Ваклин Стойновски да замени синия цвят на стъклената фасада, за     какъвто са постъпили най-много предложения със синьозеленото на тюркоаза, този камък най-точно концентрира магнетизма на морето и небето. Впрочем едновременно с високата многофункционална сграда на г-н Стойновски, в централната част на града ще се появи и друга - 40-етажна, чиито строителни книжа са в доста напреднал стадий и инвеститорът в много скоро време ще оповести проекта си", издаде г-жа Стойкова, която на 8-годишна възраст прави първия си интериор на къща върху площ... метър на метър.



    "Всички бяха много впечатлени от детския ми резултат и това ориентира амбициите на родителите ми в тази посока. Не беше нужно да ме стимулират да рисувам, аз просто рисувах и се занимавах с това, защото ми харесваше, не защото трябваше да отговоря на техните очаквания за бъдещето ми".



    Рисуването й носи     национална награда, която отваря врати без приемен изпит във всички средни художествени училища. Педагози и артособи ахкат пред творбите на 14-годишната възпитаничка на художника Дечко Стоев и залагат на блестящото й бъдеще в областта на изкуството.



    Докато не чуват решението на самата Ружа: отказах да вървя по начертани от другите пътеки, родителите ми знаеха, че съм своенравна     и върша това, което аз самата смятам за най-добро, затова и не настояваха да рисувам, след като чуха, че искам да се занимавам с точни неща. След гимназията кандидатствах във ВМЕИ-Варна, следвах за електроинженер. Направих много дълъг период на прекъсване и не бях рисувала от години, защото бях завладяна от слаботоковите машини, уреди, механизми.



    Сега, когато наглеждам работата в строителните обектите и се взирам в подробности под и зад мазилките, смятат, че съм загрижена в качеството ми на инженер.



    Върнах се към детското си увлечение с рисунки на интериор неочаквано и за мен самата и никога не съм допускала, че това може да се превърне в проспериращ бизнес. В началото просто съветвах приятели и познати как да подредят най-функционално мебелите си, какви цветове ще подхождат на жилището им и на тях самите като темперамент, на хартия неусетно пресъздадох десетки интериори, които се получаваха в реалността. Беше забавно до мига, в който в първия ми офис през 1994-а влезе един от големите български инвеститори и каза, че иска да изработя интериор на новото му жилище.



    "Аз не съм архитект, господине, просто ще нарисувам всичко, както го усещам и му     показах     рисунките в уречения срок - вместо одобрение чух следното: възлагам ти интериорния проект на хотел, имаш една минута да помислиш - приемаш или не? Това беше всъщност стартът на дизайнерска къща "Перфект", която и до днес съществува, но представлява само една малка част от дейностите на "Перфект груп". В следващите осем месеца заваляха поръчки за     различни помещения - апартаменти, офиси, обществени сгради, появиха се клиенти с изтънчен вкус и с претенции да получат максимален лукс и комфорт.    

"Перфект груп" стана факт с идването на партньора ми арх.Станислав Николов преди осем години.     Под шапката на консорциума са и архитектурното студио "Перфект" за интериорно проектиране, дизайнерските салони "Перфект плюс" с две подформи - спацио персонале с италианско оборудване, което излиза доста скъпо и най-познатата като търговска марка на "Перфект" - интериорните решения, задоволяващи всички потребности на едно жилище. Погрешно е хората да ни схващат като екип, който работи за определен елитарен кръг. Аз самата винаги съм била готова да откликна на всяка молба - от съвет до пълна реализация на проект. Но най-важното е, че вече имаме специалисти, които могат да обзаведат жилище за 6 хил.лв. Това не е шега,постигнахме го -     кухня, спалня, трапезария и дневна част с всички мебели и оборудване, плюс аранжировките към тях. С малко средства може да се получи чудесен резултат. Разбира се, ние продаваме и проекти на висока цена, защото     нямаме конкуренция по отношение на съдържателната част. Вече работим с много голям екип, разпределен в Бургас и в София.



    Последният продукт на консорциума е "Проджект мениджмънт Перфект",     който няма аналог в България, защото е непознат на строителния пазар. Ползва изцяло преки специалисти и гарантира изпълнение на строителния обект     от първата копка до пуска в експлоатация, защитен с всички видове банкови обезпечения. Инвеститорът заедно с възлагането на проекта     получава и     пълен достъп до актуалното състояние на пазара - проведени търгове, сравнителни анализи, таблици с цени на     материали и имена на     фирмите от бранша, със съответвата препоръка.


Прочетено: 3525 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО моите цветя Алеша Конкур глазами зрителя Алекс Spirit of Burgas Кокили за Строителите-супер НОВО!!! зад облаците плахо наднича... Колоски на белом фоне Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development