Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стойо Недин, общински съветник и председател на СДС -Созопол:



Ключови думи:
14 Декември 2006, Четвъртък


Автор: Силвия Шатърова
Източник: вестник Фактор

Подарихме 8 декара за 270 000 евро

    -Г-н Недин, предизвикахте скандал в община Созопол. Според вас е налице корупционна схема в местната власт, каква е тя?



    -     Първо - през април 2004 г. се учредява     смесено акционерно дружество между община Созопол и варненската "Черноморска лизингова компания".     През 2005-а в съда се регистрира самото АД,     в него     частната компания притежава 66 % акции, а общината - 34 %.     Когато го учредявахме това дружество, аз се радвах също. Идеята беше частен предприемач да развие пустеещи общински земи     в курортно селище, където     общината ще печели 34 %. Земята е дадена като апортна вноска.     Тя си запазва собствеността върху     земите, които са малко над 29 декара. Дотук добре, но по-късно     се оказа, че на 25 март 2005 г. с фирмено решение на съда като собственик на 1650 дялово участие във фирмата     е вписан Борис Караманов. Замирисва на облагодетелстване. В случая на самият кмет, защото в частната фирма     участва     съпругът й. Отначало като участник в Съвета на директорите бе вписана Караманова. По-късно променихме     избрахме Божидара Чампорова.     До     извънредната сесия на 15 ноември в съда     не беше вписана тази промяна. Защо?



    - Според Караманова съпругът й не е акционер във фирмата и това е стара информация в ДАКСИ, т. е. няма конфликт на интереси.

    Смятам, че тази сделка е била подготвяна отдавна. Освен това впоследствие става промяна на регулацията с 8,5 декара. 29 декара     е самата     апортна вноска в АД-то,     те се състоят от четири имота. Въпросните     8 434 кв. метра са стар път, който се вклинява между имотите. Тези 8 декера     са голям терен,     той може да се оформи като самостоятелен имот. Ако трябва да се помогне на АД-то, можеше да се предложи замяна с по-задния парцел.     Към момента на решението     вече     беше     направен ПУП за апортната вноска и той беше одобрен от експертен съвет. Сега вече се касаеше     за нов Подробеен устройствен план и промяна на регулация по чл.15 от ЗУТ на въпросните осем декара.     Според закона промяната става със съгласието на собствениците на съседните терени,     които са общината и фирмата. Решението за промяна     трябваше да се вземе от общинския съвет и много ми беше чудно как стана така, че и групата на Панайот Рейзи     гласува за въпросната промяна на регулацията.     В същото време от края на 2004 г. има     решение да се прекратят разпоредителните сделки с общинска собственост.



    -     Какъв е този договор за покупко-продажба?



    -     За въпросните осем декара и половина. АД-то ще купи от община Созопол тези 8 434 кв. м без търг и чрез промяна на регулацията за 270 000 евро,     едновременно със съгласуване на Подробен устройствен план. След това     обаче веднага скача цената на земята, защото тя вече си има план. По този начин се реализира печалба. Според устава на дружеството, когато то придобива собственост, средствата за нея     се осигуряват от "Черноморска лизингова компания". В случая, щом "Алепу вилидж" ще купи въпросните осем декара земя, средствата ще се осигурят от "Черноморска лизингова компания". Там към настоящия момент акционер е съпругът на кметицата и нейното твърдение, че не е актуално, не отговаря на истината, защото статутът на фирмата е действащ, има и решение на Варненски съд за това, има и регистрация на самата фирма от 2002 година. Там пише, че Борис Караманов е собственик с дялово участие.


Прочетено: 2771 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
това си е моята приятелка созопол КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Театър за драма. опера и балет, Бургас жици край пътя Конкурс прическа Бургас 2009 pepi Miss Sixty Данил място и за влюбени Четвърти рожден ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development