Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

"Бошнаков" ЕООД- 15 -години дом на майстора в региона



Ключови думи:
14 Декември 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Не манипулирай клиента и бъди лоялен с работника - Това е рецептата за успех на бургаската фирма

    15         години ще отбележи утре бургаската фирма “Бошнаков” ЕООД. За този период от време     тя     успя да се     превърне в     дом за домашния майстор и строителя, както и в основен фактор в търговията със строителни материали в Бургас и региона. Рецептата за успех на една българска фирма без чужди инвестиции е: “Труд, амбиция и     желание за доказване”. “Необходимостта     да докажем, че като българи сме способни и без чужди инвестиции, желанието да сме най-добри - това е пътят “, казват собствeниците - Марина и Павел Бошнакови.



    През 1991 година те решават да стартират     като бизнес-единица, свързана с продажба на бои и бояджийски консумативи. Постепенно бизнесът се разраства,     изгражда се     магазинна мрежа. Бургазлии си спомнят, че магазините на фирмата се намираха     по централните улици на града. Постепенно “Бошнаков ЕООД “се утвърждава като водеща фирма в търговията с бои и конусмативи и разширява дейността си в областта на строителството.”Следва “Дом на майстора”, който е     прелюдията към сегашния “Мasterhaus”.    



    През     2002 година отваря врати строителният хипермаркет “Мasterhaus” с     идеята на едно място да бъдат концентрирани абсолютно всички материали, необходими за строителството и ремонта на дома, офиса и хотела . MASTERHAUS e първият български строителен хипермаркет, построен и финансиран изцяло със средства на български предприемач. Магазинът е насочен както към домашния майстор, така и към професионалиста. В момента в него могат да се намерят над 40 000 артикула - от тухлата до аксесоарите за баня, изложени на 3000 кв.м. търговска площ. Марките “Оргахим” АД, “Мегахим” АД,     на които “Бошнаков” ЕООД са изключителен представител,     както и “Лакпром”, “Жити” АД-Русе,     BOSH, ELEKTROLUX     и още стоки от около 700 доставчика,     могат да бъдат намерени на търговската площ на MASTERHAUS. Стоките, предмет на собствен     внос от 15 страни, сред които гранитогрес от Италия и Испания, тухли и строителни лепила от Гърция, интериорни врати и бояджийски принадлежности от Чехия, полипропиленови тръби и фитинги и улуци от Словакия, допълват изобилието от артикули, което прави фирмата още по-стабилна и по-конкуретна на пазара.

“Нашата ценова политика е съобразена с бургаския пазар и сме на принципа: малки надценки, големи обороти”, казва управителят на фирмата Павел Бошнаков. Конкуренцията в областта на търговията със строителни материали ги амбицира още повече, а познаването на пазара в региона ги прави стабилни.



    “Предимството ни е в това, че познаваме добре пазара, търсенето и маниера на нашите клиенти , тяхната психология, ние сме известни в този бранш от 15 години. Завоювали сме име на коректни партньори, което се уважава във всички среди. Мотото ни е: “Никога не заблуждавай клиента и не се опитвай да го манипулираш. Ние не търсим бързата печалба, а трайното присъствие на пазара и в съзнанието на нашите клиенти като лоялен и сериозен партньор”, допълва Марина Бошнакова.



    Оценявайки правилно пазара, преди две години, мотивирана от мащабното строителство в региона,     фирмата разкрива и строителна борса MASTERHAUS специално за корпоративни клиенти. С изграждането на строителна борса се появява и отдел “Корпоративни клиенти”.     В момента те надвишават     140 и са предимно строители, инвеститори, собственици на хотели.



    Собствениците на фирмата     се радват, че са успели да изградят невероятен екип, с който се гордеят и за който говорят дълго време. Отдавна не сме чували за българска фирма, която да отделя толкова много внимание на мотивацията на работниците и ги осигурява върху цялата работна заплата, но     60 % годишен ръст в годишните продажби според тях се дължи именно на този сериозен екип и мотивационната програма, по която работят.    

“Успехите идват, когато има подходящи хора и те са поставени на     подходящо място”. Малцина български работодатели разбират, че освен адекватното трудово възнаграждение е необходимо зачитане достойноството на служителя , не само посочване на грешките му , но и поощрение за успехите.



    “Когато провеждам в последно време интервюта за работа за новия хипермаркет, разбирам, че онова, което липсва на съвременния бизнесмен е коректното отношение към     работника.         Не може да има успехи и развитие,     ако няма мотивирани служители”, твърди Марина Бошнакова.



    По традиция ремонтът на апартамента, вилата или къщата не буди добри чувства.     “Изнервени от майстори и неприятни ситуации, в “MASTERHAUS” клиентите отиват с проблема,     неподготвени, а нашите консултанти са професионално потготвени да     разрешат този проблеми, да са близко до клиента, за да му помогнат в правилния избор”     казват от фирмата. Успеха обясняват още с коректността,     лоялността, зачитането на клиентите и пълната отдаденост в техен интерес.



    “За нас клиента е най-важния, нашите консултанти работят под мото:     Не клиентът ни е длъжен на нас, а ние на него и ние трябва да се съобразяваме и да сме му благодарни, че е избрал нас”, разгадават формулата за успех в “Мasterhaus”, но всичко това е немислимо без мотивиран и компетентен екип.



    Бъдещето виждат     в този тип магазини и в този вид обслужване.     През февруари врати ще отвори и втория магазин     “ MASTERHAUS” , който ще се намира между Равда и Слънчев бряг. Той ще e разположен върху 5000 кв.м застроена площ плюс още 3000 кв. м.     -     за строителната борса. Девет милиона лева инвестиции ще вложи фирмата в новия магазин.

15-годишния юбилей в “Бошнаков ЕООД” решават да отбележат по малко нестандартен начин. Вместо шумни партита, коктейли или всенародни веселия за няколко часа , те     даряват апаратура за две отделения на бургаската болница: два фетални монитора за следене пулса на плода по време на раждане Cadence Basic- за един плод и “Cadence Dual” за близнаци и апарат за кардиологично отделение - ЕКГ холтер система за анализ на ритъмните и морфологични отклонения на сърцето. И както Марина Бошнакова каза: “Това е един “траен” подарък от бургазлии за бургазлии!”


Прочетено: 2698 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Мото клуб красиви по всяко време Детски къщи Teddys house Конкурс прическа Бургас 2009 Aerogara Byrgas парапетът до Елена евро 2008 Водна топка Spirit of Burgas Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development