Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стойновски финансира хотел за животни



Ключови думи:
10 Февруари 2007, Събота


Източник: вестник Фактор

Немска фондация изгражда модерен приют край минно селище Черно море. Идеята има и противници

Приют за животни ще бъде построен на площ от 10 000 кв. м. в землището на минно селище Черно море близо до Бургас.

Инвеститор на проекта е Кристина Шехтл и нейната фондация “Фьоникс”. Природозащитниците имат намерение да бъдат създадени условия за възстановяване, лечение и възпитаване на животни в нужда и домашни любимци.

Според г-жа Шехтл     в новия приют ще бъдат осигурявани условия, близки до естествената среда на различните видове животни. Преди няколко години     тя             решава да купи десет декара земя край селището, където да построи приюта. Подобен център за домашни любимци тя изгражда край Кишинев, но     този в Бургас ще бъде по-голям и луксозен.

Предвижда се обособяването на приемно, родилно и операционни отделение, бебешки ясли, карантинен сектор, баня, кухня и работилница.

Групите от кучета и котки ще провеждат обучения, практически занятия и лекции с възпитаници от средни и висши учебни заведения от региона. Целта, която си поставят Кристина     Шехтл и нейният екип , е чрез децата да бъдат обучавани и техните родители на едно по-добро и хуманно отношение към животните.

Важна роля в бъдещия приют е отредена на специализирания хотел за животни. В него ще могат да бъдат оставяни за почивка и възстановяване всякакви домашни любимци.

Бургаският предприемач Ваклин Стойновски ще партнира при строителството на хотела със своята финансова и организационна подкрепа.

“Какви хора сме ние, това може да стане ясно, ако се види отношението ни към животните. Подкрепям без     никакви резерви блогородната идея на г-жа Шехтл и се радвам, че мога да дам пример на моите деца и на децата от Бургас как трябва да се грижим за тези създания, които ни дават обич и искат същото от нас”, заяви бизнесменът. Според него в хотела богати инвеститори и туристи от Бургас и Слънчев бряг ще могат да оставят домашните си любимци, докато са на почивка в близките курорти. “Изключително съм благодарна на г-н Стойновски. Той е първият човек от България, който ми подава ръка и ми помага”,     допълни още     г-жа Шехтл.

Архитектурно бюро     “Проектантска организация” с архитект Георги Тодоров ще дари проекта за целия приют, стана ясно още.    

Криста Шехтл успя за 6 години да промени обществените стереотипи и     да превърне стария изолатор за кучета край Бургас в един нормален приют.

Решението за построяването на нов комплекс за животните г-жа Шехтл е взела, след като капацитетът на досегашното съоръжение е бил изпълнен.

От три години на територията на Бургас действа Център на Немско-българската мисия за защита на животните. Офисът на организацията се намира на ул. “Славянска” 35, където може да бъде оказана помощ на всяко животно     или да бъде дадена възможност за осиновяването на такова.

Досега със съдействието на г-жа Маргарита Пеева от бургаския офис са били осиновени над 400 кучета, голяма част от които са вече в Германия.

От Никола Стойчев


Прочетено: 1825 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi късче от Морската градина палма Фрагмент от сграда в Бургас залез есен 01 Флора Бургас 2009 Кръст за Бургас Бургас., ФЛОРА 2008 Алуминиеви парапети Промоция “Бакти+“ Препарат за септични ями
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development