Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Евродепутатска акция в СДС и ГЕРБ



Ключови думи:
10 Февруари 2007, Събота


Източник: вестник Фактор

Новото време иска съюз с Гергьовден и ВМРО, Бойко Борисов покани Мозер и Абаджиев

"През иглени уши" трябва да преминат всички мераклии за евродепутати, които ще излъчи партия ГЕРБ, защото ще бъдат подложени на поредица от изпитания, за да докажат образование, лични качества и знания. Според приетите критерии от последното заседание на Изпълнителната комисия, с разпечатка от които "Фактор" разполага, за предварителната селекция ще бъде създаден Консултативен съвет от 7 членове - водещ журналист, политолог, психолог, социолог, преподавател по европейско право във вуз и двама представители от Европейската народна партия и Християн-социалния съюз.

Първият етап на пресяването ще бъде на регионално ниво. Той вече е започнал с повсеместно анкетиране из областта.

Членове на младежката структура на Борисов обикалят по места и задават въпроси на гражданите на кого биха се доверили в европарламента.

"Най-често се среща името на неформалния ни лидер Бойко Борисов като най-разпознаваема фигура, но хората посочват и Димитър Николов - областният координатор, което означава, че той е достатъчно разпознаваем и се ползва с доверие", казаха от офиса на ГЕРБ.

До 20 февруари местната структура     трябва да изпрати двама или максимум трима кандидати на препитване пред Консултативната комисия. В крайна сметка този орган трябва да класира по документи общо 25 кандидати от цялата страна, които пък ще бъдат изпитани и чрез срещи с голяма аудитория, ще дебатират, да защитават тези. Накрая трябва да останат 18 души като тази окончателна селекция ще приключи на заседание на Изпълнителната комисия на 1 март, на нея ще присъства и лидерът Бойко Борисов, който ще има последната дума.    

Бургаският лидер Димитър Николов владее английски и руски, има висше икономическо образование и няколко квалификационни степени в тази област.

Във вторник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, Анастасия Мозер като шефка на БЗНС-НС и Димитър Абаджиев     от гражданското сдружение Европейски демократичен път подписаха партньорско споразумение за единна листа под името "ГЕРБ".

СДС твърдо ще се яви сама на първия за България евроизпит. Пак във вторник от "Раковска"134 припомниха на местните организации, че срокът за номинации изтича на 20 февруари. В Бургас анкетите текат трета седмица. Тук са единодушни, че в челото на листата трябва да е националният водач Петър Стоянов. От общинското ръководство искат още юриста Вълчо Чолаков, който беше член на Районната избирателна комисия за президентските избори.

"Новото време продължава преговорите за обща листа с Гергьовден и ВМРО, възможно е да постигнем споразумение", заяви бургаският шеф на таралежите Момчил Момчилов. Той предупреди, че нововремци до последно ще настояват в закона за избор на евродепутати да се допусне възможността за пренареждане на имената в бюлетината. В противен случай коалицията им ще се обезсмисли.    

Областният шеф на ГЕРБ - Димитър Николов:

Душана Здравкова ще води листата

- Господин Николов, очертава ли се водач на бъдещата листа?

- Да и той е най-популярното ни лице -Душана Здавкова, тя е водещ юрист, символ на антикорупцията, с голям международен опит в областта на правото и борбата срещу злоупотребата с власт. Тя беше посочена на заседанието ни миналата събота.

- Ще видим ли бургазлия в листата, по-точно името Димитър Николов?

- Зависи дали ще получа нужното доверие. Анкетата сред жителите на Бургаска област ще приключи в петък, те ще кажат какъв да бъде кандидатът ни за евродепутат и ако искат да предложат име. Можем да издигаме кандидати и извън структурите на ГЕРБ, за да открием фигури с висок обществен авторитет.

- Кое ще е условието, което може да бъде препъни-камък за всеки?

- Задължителен е английският в едната комбинация или немският и френският в другата комбинация, още по-добре е владеенето и на трите езика. Водещ ще е английският, но основните езици за местна комуникация са френският и немският. Разбира се, държим на високия обществен рейтинг, на много доброто образование и квалификация.

От Катя Касабова


Прочетено: 2926 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
трансвагон съботно кафе Лувъра, Париж - от Бутик приятелки Коктейл Конкур глазами зрителя ВИК УСЛУГИ БУРГАС Бургас, мостика 9 мая 2015 года Приморско
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development