Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ГЕРБ-Бургас предложи социолог за Страсбург



Ключови думи:
22 Февруари 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Социологът Румяна Желева ще е бургаското присъствие в листата на ГЕРБ за Европейския парламент. Тя мина през иглени уши, за да спечели доверието на специалната комисия, която отсяваше 21 фаворити на партията за евродепутати. Бургазлийката е минала през серия изпити в Бургас и София. Регионалният координатор на ГЕРБ Димитър Николов     официално представи Желева в четвъртък. “Надяваме се нашата - бургаската номинация да бъде в челните позиции на листата", каза Николов пред журанлисти. До десетина дни ще стане ясен окончателния вид на класацията за Страсбург.

Близо месец хората на Бойко Борисов събираха мнението на хората от региона за това кое да бъде бургаското предложение за евролистата. Бяха пуснати 3000 анкетни карти. Във всички до една бургазлии са записали Бойко Борисов. Веднага след него най-често желаните лица на страната ни в Страсбург са формалният лидер на партията Цветан Цветанов, Димитър Николов и кметът на Сливен Йордан Лечков. Най-колоритните номинации са за Слави Трифонов, Христо Стоичков и Красимир Балъков. Хората са поискали в листата да бъдат включени и българскити сестри, осъдени в Либия.

На финала на процедурата по номиниране на кандидати обаче са останали едва 9 кандидатури, а в центарлата в София са били предложени 3 след строга пресявка. Това са били предимно специалисти, които до този момент не са се занимавали с политика. Специална комисия, съставена от експерти в различни области - журналист, преподавател в европейски университет, психолог, филолог и психиатър са оценявали кандидатите от различните региони.

Румяна Желева е номинирана като член на клуба на предприемача към ГЕРБ. Кандидатурата й е подкрепена от областното ръководство. Тя е доктор по социология на университета “Отто фон Герике" в Германия. Преподавател е в СУ “Климен Охридски". Експерт в областта на пазара на труда, човешки ресурси и социална политика. Има десетки публикации и над двадесет участия в международни проекти и конференции в Германия, Австрия,Кипър, Норвегия, Латвия, Португалия, Унгария, Русия и Сърбия. На 37 години е и живее в Бургас със съпруга си, който е юрист и работи в банковата сфера. Желева има регистрирана в града фирма за консултантска дейност. “Това внася и регионален елемент в Европейския парламент", каза Димитър Николов.

От Боряна Тенчева


Прочетено: 2004 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
шарено килимче 5 Семейство на плажа Слънчев бряг не е само строителен обект Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 Флора Бургас 2009 Тройна дъга над Бургас Под И Над Близо до жп гарата Руски паметник, Бургас Ритуалната зала в гробищата singing in the rain :)))
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development