Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Тръгва пълен ремонт на паветата във "Възраждане"



Ключови думи:
22 Февруари 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

11 отсечки и цялата ул."Цариградска" ще бъдат подновени до месец

В рамките на една работна седмица фирма "Виастрой", която отговаря за поддръжката на уличните настилки в централната градска част, отчете 720 кв.м напълно ремонтирани площи в кметство "Зора" и още нарязали и почистени други 800 кв.м в същия район.

"Ще се опитаме да покрием частично по-голямата част от тях, като същевременно сме взели нови групи за почистване, които макар и крайно неизгодно за фирмата, вървят заедно с екипа по разрязванетои изкопаването на парчетата и веднага чистят и товарят изрезките", казаха от "Виастрой".

В момента е поръчана инсталация от Швейцария и тя ще позволи да се преработват до 60% от изрезките, но доставката и монтажа й не може да стане по-рано от август.

Сега отпадъците се извозват в общинско депо, за което фирмата плаща такса по норматив. Оттам смятат, че това е парадоксално, но е факт, че за всеки куб.м депониран отпадък от улиците се плаща. Дори има промяна в закона, съгласно която събирането и извозването на сметта, не се ползва с данъчен кредит.

"Когато се проведоха търговете в общината, от нас поискаха да дадем офертни     цени с ДДС, а сега ни задължават да издаваме фактури без този кредит, това се отразява отрицателно на приходите ни, но се налага да го изпълняваме", казват от фирмата.    

В четвъртък, петък и събота     от тази седмица са приключвани ремонтни работи на в "Зора" - на улиците "Батак", "Перущица", "Места", "Копривщица", "Калофер" и "Карлово". Екстремално са отстранявани повреди и по сигнали на таксиметрови шофьори и граждани.

До понеделник ще бъдат отстранени големи отвори на ул."Димитър Димов", до Чадъра, срещу "Флората", на ул."Цар Симеон Първи", на бул. "Демокрация"     при големия строеж до бившата Трета поликлиника, който представлява недовършения 6-и район от транспортната схема на града.

На бул."Богориди" в четвъртък е повдигнали голяма шахта, работата по която ще приключи до събота. Три дни - до понеделник ще се работи в тези аварийни места.

Постигнато е и споразумение с дъщерната фирма на "Овергаз" - "Бургасгаз" за     координация на действията - от газовата компания минават бързо, а след тях се движат групите на "Виастрой".



За препавиране ще се затворят отсечките:

ул."Патриарх Евтимий" - от "Княз Борис" до "Сан Стефано"

ул."Шейново" - от "Цар Борис" до "Сан Сгефаново"

ул."Раковска"     - от бул."Хр.Ботев" до бул. "Мария Луиза"

ул."Княз Борис" - от ул."Дебелт" до бул. "Мария Луиза"

ул."Ивайло" - от "Княз Борис" до "Дебелт"

ул."Кл.Охридски" - от "Гладстон" до "Дебелт"

ул."Цар Асен" - от "Гладстон" до "Дебелт"

ул."Ив.Шишман" - от "Калоян" до "Съгласие"

ул."Елин Пелин" - от "Калоян" до бул."Мария Луиза"

ул."Л.Каравелов" - от "Калоян" до бул."Мария Луиза"

ул."Цариградска" - цялата    

В този район от централната градска част уличните язви са ужасяващи и не търпи повече отлагане старта на ремонтните работи. Те ще се заличат напълно с нови павета.     Отсечките са нискоскоростни и не се налага да бъдат асфалтирани. Причината -     паважът има годност на експлоатация при качествено поставяне до 10 години, а и са много по-малко финансовите средства, които ще се влагат за поддържката. Това оправдава недостатъчната адхезия на този тип настилка с автомобилните гуми.    

            "Ние можем да полагаме седмично от 700 до 1000 кв.м. настилка. По-бързите темпове биха се отразили на качеството. Отсечките в централната част, за които говорим - и във "Възраждане", и в "Лазур", са изключително главоболни за работата на машините, защото улиците са тесни и претоварени с паркирани автомобили, има гаражи по тротоари, пешеходците едва се разминават. Ремонтите вървят бавно - не може да се затвори цяла улица. Работи се на къси отсечки. Така бяха ремонтирани участъците на ул."Стамболийски" между "Калоян" и "Дебелт". На много места се налага да препавираме само хлътналите участъци. Когато е започнала инвазията на новото строителство в началото на 90-е години, паветата в близост до обектите са били изхвърлени след прокопаването, а после за по-голямо улеснение местата са били заливани с бетон. Сега хлътналите бетонови язви се отстраняват много трудоемко и за     нас         това е изключително икономически неизгодно. Но нямаме никакъв избор. Ще се постараем до започването на курортния сезон, когато градът се увеличава близо двойно като автопоток, да не се останат разрушени участъци", заяви шефът на "Виастрой" Оник Калустян.

    Само по ул."Места" в ж.к."Лазур" трябва да се павират и асфалтират около 2 500 кв.м. Това ще изисква поне един месец труд на отсечки.

За един месец - януари, "Виастрой" е отчела запълнени 3 384 кв.м в "Зора" и 1 446 кв.м в "Приморие".

От Иван Трифонов


Прочетено: 1960 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
през деня не трябва да спиш! pepi Извор на Марина река Цвете Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 братска дялба коледни песни АЗ ПЕПИТА ПОЛКОВНИКА Флора Бургас 2009 Етнографски Музей БУРГАС
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development