Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - домакин на първия Виенски бал извън София



Ключови думи:
22 Февруари 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Първият Виенски бал извън столицата ще е в Бургас. Това съобщи отлично информиран източник от организаторите на светското събитие в София, на което присъстваха представители на “Фактор" - главният редактор на столичното издание Станка Динева и директорът на рекламата Пенка Станчева. Макар и неофициално новината беше доверена пред хора от бургаската медийна група, за да стане тя достояние на жителите на града и региона.

Тържеството е в процес на подготовка и затова все още не се знае точната му дата. Нито пък къде ще се събере хай лайфа на Бургас. Плановете са да се проведе през май тази година. Както се пошегува източникът на “Фактор", време е известните с красотата си дами от града да поръчат тоалетите, за да се представят достойно.

Бургас е първият и засега единствен град в България, който получава правото да постави началото на традицията за извънстолични балове у нас. Съгласно правилата на добилите световна слава тържества, за да се даде този сертификат, домакините трябва да отговарят на няколко условия. На първо място да разполагат с подходяща зала. Отлични възможности за това предлага Бургаската опера и театър. Второ, стриктно да спазва организацията на мероприятието - да създаде комитет, който да се занимава с подготовката и провеждането му. В него могат да се включат само изтъкнати личности от съответния град. Плюс е наличието на достатъчно голям и добре подготвен оркестър, с какъвто градът разполага. А също така гарантирането на перфектна кухня и маркови вина, каквито се произвеждат в региона.

На 17 февруари в София се проведе станалия вече традиционен Виенски бал у нас. Негови домакини бяха председателят на парламента Георги Пирински и съпругата му Клавдия. Гости на първата политическа двойка у нас бяха посланикът на Австрия Негово превъзходителство Карл Дийм и съпругата му. Светското събитие бе уважено от дипломати, бизнесмени и светски личности.

През 1996 г. София получи правото да организира балове, подобни на тези, които се провеждат във Виена. Специален комитет, който поддържа връзка с австрийската столица, се грижи те да се провеждат по правилата на известния Оперен бал в родината на валса.


Прочетено: 1965 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Sunrise Созопол МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Първа пролет наближава, кокичета в двора Списание Влъхвите Конкурс прическа Бургас 2009 есен 01
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development