Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът на Камено: БСП блокира работата в общината



Ключови думи:
01 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Оставаме без ремонти на училища и улици заради отказ да приемат бюджета. Харчи пари през главата ни, роптаят червените

Съветниците от Коалиция за България блокираха в четвъртък     за неопределено време работата на община Камено, алармираха от местната администрация.     Съветниците са отказали     да приемат отчета на бюджета за 2006 година и проектобюджета за 2007. Мотивите на червените     са, че искат да преброят колко са     поставените през миналата година плочки и торби цимент,     използвани за ремонти на улиците.

Някои от тях пък като аргумент са     посочили , че бюджетът е много цифри и е трудно     разбираем. Заради решението общинската администрация е принудена да спре всякакви строителни работи.

Не може да бъде започнат ремонта на сградата за ново РПУ,     нито да се работи по училищата, детските градини, улиците, сметосъбирането и селата в общината.

"Това е абсолютен политически фарс", заяви от трибуната кметът на общината Димитър Которов. Той упрекна съветниците вляво, че са имали достатъчно дълго време аргументирано да разглеждат отчета и проектобюджета в комисиите, но вместо това са реагирали чисто политически , за да блокират работата на общината.

Следващата сесия за разглеждане на бюджета е насрочена за 9 март.

"Вместо да се обединим около това, че държавата ни ощетява по отношение на здравеопазването и екоглобите, от които община Камено бе лишена, някои съветници предпочетоха да се впуснат в политическа кампания за сметка на жителите на общината",     допълни Которов.

Той обяви още, че ще настоява за спешна среща с министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски с искане държавата да поеме финансирането на Спешен център. В момента Бърза помощ в Камено     е изцяло на общинска издръжка , което е прецедент за страната.

Според председателя на местния парламент Стефан Бонев обаче причина за бойкота е, че кметът Димитър Которов не се     е съобразил със забележка на местния парламент от миналата година. "Правят се своеволия, миналата година в отчета за 2005 година имаше преизпълнение на разходите, което беше в повече от това, което сме приели като рамка, имаше сключване на договори без решение на общинския съвет. Тогава приехме отчета, но с условието това да не се повтаря и     кметът и местната администрация да си вземат поука", каза Бонев. Според него в разходната част и за тази година са харчени повече пари без те да са актуализирани от общинския съвет.

Бонев заяви, че БСП- съветниците не са приели проектобюджета за тази година заради това, че отчета за 2006 и проекта за 2007 са били в обща докладна записка.

"Това е една огромна материя. Ние решихме да го отложим за 9-и март     и ще го приемем тогава.     В строителната програма искаме конкретни имена на улици, площи, цифри за благоустрояване", заяви още Бонев.

Той категорично отхвърли обвиненията, че БСП блокира     работата на общината предизборно, защото за този мандат само четири предложения на кмета Которов не са били приети от местния парламент.


Прочетено: 1568 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
1 Пластири за отслабване Hoodia (Худия) казан с тръжи ПЕПИ Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 бургаска среща Глухарчета Жълтурче.jpg Стена Бургаският кей Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 - от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development