Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Несебър търси спешно летен кмет



Ключови думи:
08 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Местният парламент в Несебър да се събере в най-кратки срокове, за да избере кмет на Несебър. Това настоява в писмо до министъра на държавната администрация Николай Василев, областния управител Любомир Пантелеев и председателя на ОбС Димитър Янков, временно изпълняващият функциите на кмет в момента и зам. кмет на община Несебър Иван Цанев.

Цанев стана заместник на Николай Трифонов преди няколко месеца на мястото на Янчо Янев. Трифонов го назначи за свой заместник със заповед от 13 февруари, излизайки в отпуск. Междувременно кметът прие дипломатическо назначение и стана консул в Одеса.

Повод за спешния сигнал на Цанев е стартиралата в петък процедура за прекратяване правомощията на Трифонов.     Спазвайки закона, членовете на Общинската избирателна комисия /ОИК/ трябва да уведомят писмено кмета и изчакат 3 дни, в които той може да оспори решението им. След това имат право да прекратят правомощията му, което пък може да се атакува по съдебен път. Дори това да стане обаче, изпълнението на решението на ОИК няма да бъде отложено.

В момента на прекратяване правомощията на титуляра, община Несебър ще спре да функционира, тъй като приемникът му също губи правомощия. Именно затова, Цанев настоява да се предприемат съгласувани действия     между общинската избирателна комисия и председателя на ОбС и да изберат вр.и.д. или пълноправен кмет на общината.

Вчера областният управител Любомир Пантелеев изпрати писмо до     председателя на общинския съвет в Несебър Димитър Янков за свикване на извънредна сесия.

“За да се избегнат сериозните последици от блокиране дейността на общинската администрация на община Несебър, очаквам Вашите усилия да бъдат насочени към адекватно и навременно решаване на въпроса", пише в писмото на областния управител до Янков.

“ОИК единодушно реши да бъдат прекратени пълномощията на Трифонов. Ще има нов кмет на Несебър и той ще бъде или един от съветниците, или от заместник-кметовете", коментира     председателят на Общинския съвет Димитър Янков. През последната година той беше най-яростният критик на досегашния градоначалник и се спряга като един от кандидатите за предстоящата кметска надпревара, но през есента. Законът не забранява той да се кандидатира и сега, коментираха юристи.

От Румяна Емануилиду


Прочетено: 1797 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бургас Художник аз Бургаският кей това си е моята приятелка pepi Пристанище Приморско Слънчев бряг не е само строителен обект Неизползваната жп линия в парк Извилистая жизнь дерева
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development