Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Продадоха яхтата на Тато



Ключови думи:
15 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Русенска фирма спечели търга със 700 000 лева

Яхтата “Балкан", ползвана някога от Тодор Живков, беше продадена в сряда за 700 хиляди лева. Това стана чрез явно наддаване в Министерството държавната администрация и административната реформа /МДААР/, съобщи пресцентърът на министерството.

Яхтата е спечелена от "Дунав турс" АД. Началната цена бе 680 000 лева, а стъпката за наддаване - 10 000 лева.

Законът предвижда 14-девен срок за обжалване на тръжната процедура. Моторната яхта "Балкан" е произведена в Cantieri di Piza S.P.A. през 1981 г. в Пиза, Италия, под наблюдението на Lloyd"s Register of Shipping. Тя е дълга 27.60 метра, широка 6.80 метра, с максимално газене 8.18 метра и регистров тонаж 113 рег. тона.

Яхтата е произведена от висококачествена дървесина и пластмаси. Металните части по корпуса, свързващите елементи и другите конструкции са изработени от метали, които не корозират и практически са дълготрайни в морска среда. Обзавеждането й, както неколкократно е писано в пресата, беше разграбвано с течение на времето.     Яхтата бе прехвърлена към МДААР с правителствено постановление от 12 октомври 2005 г.

Все още плавателният съд се намира на сух док във военноморската база "Атия" край Бургас. За нейното пускане по вода и въвеждане в експлоатация е необходима пълна профилактика на корпуса, на всички механизми, устройства и системи. Необходимо е подновяване на вътрешното обзавеждане.

В края на миналата година “Дунав турс" АД, в което Индустриален холдинг България АД - София има дял от 48,4%, финализира сделка за покупка на петзвезден моторен кораб "Елегант лейди". Корабът е плавал основно по реките Майн и Мозел, разполага със 128 места и е построен през 2003 г. Той е чартиран на холандски туроператор и пътува основно с канадски туристи. Стойността на сделката беше 7,5 млн. евро.

“Дунав турс" АД поддържа и експлоатира два реновирани тризвездни пътнически кораба - “Русе" и “София", както и построения през 2004 година четиризвезден “Русе Престиж", собственост на дъщерното дружество Туристическа компания Дунав АД. Освен това през миналата година дружеството закупи и четиризвезден пътнически кораб “Хайнрих Хайне" за 4,02 млн. евро. Той разполага с общо 108 места и извършва плавания по реките Рейн, Майн, а вече и по Дунав.

Поради липса на сериозен инвеститорски инверес от морски компании, яхтата на Тато ще се движи евентуално от това лято също по река Дунав.    

От Добромира Задгорска


Прочетено: 2052 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Довиждане, лято! Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Известен Созополски профил производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Мебелна Фабрика ДИЕЗ дъга http://rosengeorgiev.com Коледен базар в Париж от Бутик Pepi Стилът на знаменитостите Калиакра
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development