Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Измамите с жилища продължават - докога?



Ключови думи:
22 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Христо имаше апартамент в центъра на София, а накрая роднините събираха пари да го погребат

Здравейте всички от редакцията на в-к „Фактор". Неотдава във вашия вестник прочетох статията на Ирина Генова за драмата на Милко Хатев -човекът, който загуби една от най-красивите къщи в Бургас, струваща близо 1 милион евро, не успя да преживее тази несправедливост и бе покосен от инфаркт. Бях поразена, защото подобен, да не кажа същият е и случаят на моят І-ви братовчед по майчина линия Христо Вълчев.





На ул."Султан тепе"12 в София - община Оборище е неговото жилище, намиращо се в тухлена     четириетажна кооперация, почти в центъра на столицата ни. След смъртта на леля ми преди три години, Христо остана сам в тристайното жилище. Той е пенсионер І-ва група с диагноза шизофрения и други заболявания. Един ден при него идват “наематели" и искат да подпише договор за наем, като му казват, че той трябва да извади и данъчна оценка на имота.Така през ноември 2006 год. той разбира, че апартаментът е продаден и със заповед на частно юридическо лице - изпълнител е предупреден да се изнесе с багажа     от собственото си жилище. Тогава той веднага подава жалба №6968 в V-то РПУ. Намесва се и икономическа полиция и дознателя Йордан Георгиев открива, че апартаментът е четири пъти препродаден с цел да се изчисти първата сделка. Той проверява и болестното състояние на собственика и пуска заповед за забрана на следваща продажба. Последният нов собственик е Андриан Николов. През цялото това време братовчед ми Христо Вълчев си е в жилището и всички партиди и сметки са на негово име. По това време ние всекидневно се чуваме по телефона. Той казваше, че е ходил в районното и всичко е оправено. Даже е наел адвокат Кунчев Старибратов, работещ на ул."Цар Асен"2Б.

На 23.02.2007 г. след разбиване на входната врата ние го намираме починал. Вътре всичко е обърнато наопаки, липсва ключът на входната врата, липсва и малкият сейф, намиращ се в хола. Аутопсията естествено е стар и последвал нов инфаркт?! Такава е и диагнозата на покойният Милко Хатев от вашата статия. От личните ми разговори с дознателя Йордан Георгиев, разбрах, че тук е намесена циганска мафия, занимаваща се изключително прецизно с недвижими имущества. В V-то РПУ много добре ги познават, но твърдят, че нямат доказателства... Каквo по-голямо доказателство от това, че Христо Вълчев има от 1980 год. диагноза, с която той не може да взема самостоятелни решения и да подписва документи,     сам е подал жалба в районното за измамата, а след като съдебна медицина изнесе трупа му и запечата в мое присъствие жилището, то беше разбито, лепенките махнати и сложени нови ключалки от “новият" собственик Андриан Николов.Това стана на 4 март 2007 год., когато ние още не знаехме за заключението от аутопсията. Акта го взехме на 12 март.

На всичкото отгоре този въпросен собственик не позволи на роднините да влезем     и приберем останалото /лични вещи, покъщнина и евентуално останали документи/ на братовчед ми под предлог, че той дължи около 3000 лв. сметки на топлофикация, телефон и др. Така той не можа да бъде погребан при своето семейство и се наложи да се хвърлят още излишни пари за дрехи и вещи на покойника.

Моля от името на всички възрастни сродници, които отделиха от мизерните си инвалидни пенсии да го погребат, за вашето съдействие да бъдат изобличени и наказани хората в тази апартаментна мафия. Пропуснах да ви кажа, че нотариусът, изповядала първата сделка, ще бъде подведена под отговорност/има и други жалби срещу нея за подобни сделки/по думите на Йордан Георгиев от икономическа полиция.

С уважение:Магдалена Дупаринова


Прочетено: 2296 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан пазач Конкурс прическа Бургас 2009 тръби Животът продължава Подводен свят Лалета от Бутик Конкур глазами зрителя Бургас и Леонардо Йордановден 2011, Бургас - от Тина Божидара -спокойствие в морската градина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development