Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нови комплекси променят облика на Поморие от това лято



Ключови думи:
29 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



След едноименните комплекси в Слънчев бряг и Обзор, “Тера тур сервиз" ЕООД изгражда в южната част на Поморие нов ваканционен комплекс “Хелиос бийч апартмънтс". Комплексът е в непосредствена близост до морето, разположен на площ от около 9 дка. Предвидените в него жилища са с възможност за целогодишно ползване.

Проектът е на фирма “ЛС инженеринг" с главен проектант арх. Любомир Семерджиев. Главен изпълнител е “ГБС-Пловдив"АД., а консултант по строителната дейност - “Диалекс".

Между 12-те жилищните структури проектантите са предвидили открит басейн, покрит паркинг за около 150 коли и много зеленина. Общо в комплекса има 203 апартамента - тип студио, с една и две спални, мезонет. На нивото на улиците е развита търговска зона с магазини, както и обекти за обществено обслужване като фитнес зала, кафе-сладкарница и ресторант.

Интересно решение е дигата, която прегражда достъпът на жилищния комплекс до морето и е довела проектантите до решението да няма жилища на партерно ниво. Пространството под дигата ще бъде озеленено и благоустроено.

Завършването на строителните работи е предвидено да стане до юни и комплексът да влезе в действие още през това лято.

Местната администрация на Поморие и инвеститорите развиват вижданията за елитен туризъм - СПА, калолечение, и други, каза кметът на общината Петър Златанов.

Като примери той посочи още СПА-комплексът “Поморие”, който се изгражда от общината и “Нафтекс” и където са предвидени всички тези услуги.

СПА-комплекс е залегнал и в проекта на “Сънсет ризорт” срещу техния вече реализиран терен на площ от 34 дка. Пример за друг вид усвояване на средствата и реализиране на инвестиционните намерения ще бъде клиниката на проф. Чирков за сърдечно-съдови заболявания и пластична хирургия.

Други реализирани проекти, които предстои да бъдат включени за лято 2007 - това са комплекс “Поморие” и целият комплекс на “Сънсет ризорт” с 2 700 места, който ще влезе в експлоатация още през юни.

В Каблешково, Каменар и Лъка е предвидено реализирането на проекти за голф-туризъм. За проекта в Каблешково, който ще се реализира съвместно с “Кабланд” ООД, общината очаква решение на съвета към МОСВ за приемане на ОВОС. Предвидено е реализирането на проекта да започне до месец.

Общината е подала към Министерство на транспорта и съобщенията идейна разработка за яхтено пристанище в Поморие, което да остане публична общинска собственост. От Министерство на финансите се очакват 2 млн лева за благоустрояване и изграждане на съоръжение за малки плавателни съдове.

Oт Румяна Емануилиду


Прочетено: 2365 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Арина Ето го Немо Театър за драма. опера и балет, Бургас Театър за драма. опера и балет, Бургас жажда за светлина Театър за драма. опера и балет, Бургас Първа копка място и за влюбени Театър за драма. опера и балет, Бургас Довиждане, лято! ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development