Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

“Онтайм" почисти мазута от плажа



Ключови думи:
12 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

3 тона нефтени продукти доброволно бяха събрани след разлива в залива

Бургаският плаж бе почистен през седмицата от стелещите се мазутни петна. Акцията започна по нареждане на Ваклин Стойновски, собственик на “Онтайм" - фирмата-концесионер.

В началото на седмицата три тона мазут беше отстранен от плажната ивица, като     пясъкът     беше     фино пресят от 20     работници. 63 чувала с втвърден нефтен отпадък са транспортирани до лицензирано сметище.

Нямахме никакъв друг изход, наложи се моите служители да работят по празниците. Своевременното почистване не позволи на     петната да се просмучат в пясъка.

Допускането на такова замърсяване щеше да минира усилията ни да предложим на бургазлии добри условия за летуване през лятото на плажа , заяви Стойновски.

Той е изпратил съобщения до Областната управа и до РИОСВ за предприетите мерки и изрази надежда, че тази година договорът за поддръжка на бургаските плажове ще бъде подписан значително по-рано, за да може фирмата в     кратки срокове отново да покрие европейските стандарти за     хигиена, сигурност и възможности за отдих.

Миналият четвъртък неизвестен завърсител беше изхвърлил нефтопродукти в морето. Според запознати най-вероятно става въпрос за изливане на сантинни води от танкер в морската вода. Инспекторите констатираха замърсяване с мазут по протежение на цялата плажна ивица. На разстояние 7 - 10 метра от брега бе образувана прекъсната полоса от парчета мазут.

Тогава РИОСВ издаде предписание         на фирмата,     която     стопанисва     плажа     да     почисти замърсяването и     да     я уведоми     след     приключването.

В момента "Онтайм" няма договор за подръжка на плажната ивица на Бургас за 2007г. Вакумът, който създават съществуващите нормативни разпоредби за съжаление води     до подобни     недоразумения             като         предписанието, което издаде     РИОСВ, защото липсва договор между мен и държавата за стопанисването й, обясни Стойновски.

Почистването беше     извършвано     единствено като жест на добра воля към бургазлии.

От Силвия Шатърова


Прочетено: 1759 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
залез розичка Първа копка булка от Бургас Бургас отбор Miss Sixty Черноморец-Поморие Арменската черква Сурп Хач Бургаският мост жълто и сиво 2 Жълтурче.jpg
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development