Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Градят курортно селище с православен храм, хор и крипта



Ключови думи:
12 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

До яхтения порт в Свети Влас отваря “Арена” с амфитеатър от 450 места

Един от мащабните проекти за 2007 г. на “Диневи и Ко" е комплекс "Арена" в град Свети Влас. Той има стратегическо положение сред околните жилищни структури, поради близостта си до новоизграденото яхтено пристанище "Марина Диневи".

Вилното селище включва 12 сгради - по шест в южната и в северната част на парцела. В тях ще бъдат разположени 197 апартамента на площ от 22 до 193 кв.м. Новост са петстайните жилища и мезонетите. Някои от апартаментите са оформени като ателиета, с придадени към тях сауна, склад и други помощни помещения. Разпределенията са решени така, че дневните или спалните да са ориентирани към морето.

Две еднофамилни къщи /тип близнак/ допълват цялостната визия на комплекса. Архитектурните обеми са композирани около богато озеленени вътрешни пространства, обогатени с алпинеуми.

Предвидени са увеселителни и спортно-развлекателни места, басейни за възрастни и за деца. Общественият център, който ги свързва, включва открит Амфитеатър с 450 места, фризьорски и бръснарски салон, лекарски кабинет, модерен SPA-център с всички процедури за релакс и отмора, фитнес зала, дискотека, зала за игри, супермаркет, детска градина, наблюдателница. Комплексът разполага още с паркинг за 75 автомобила, които са разположени в горната му половина.

Непосредствено над обществената сграда ще бъде изграден източно-православен храм, разполагащ с хор и крипта.

Между обществения център и криптата на храма ще са съсредоточени търговския център с бутици, църковен магазин, книжарница, РЕП и други магазини. Този пасаж ще бъде изграден под земята, за него е предвидено осветяване на пространството със стъклени куполи.

Архитектурата е подчинена на българските традиции. Използвани са различни материали, които придават на композициите многоплановост, характерна за старата българска архитектура. Предвидените водни площи пък създават допълнителен уют на комплекса.

От офиса на компанията уточниха, че поради голямата си дължина /335м/, комплексът ще бъде изграден на два етапа. Цялостното строителство ще приключи през лятото на 2008 г.

От Румяна Емануилиду    


Прочетено: 1747 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 Кокили за Строители и Атракции Флора Бургас 2009 BSB АЗ ПЕПИ ПОЛКОВНИКА Тройката, паметника Осенний натюрморт закачалки 1 Ирис хотел
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development