Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Политически игри със сестрите в Либия



Ключови думи:
13 Април 2007, Петък


Източник: вестник Фактор



Някои политици се опитаха да яхнат благородната кауза за освобождаването на сестрите ни, която обедини народа



Всеки трети софиянец би гласувал за сестрите ни в Либия, ако те бъдат предложени за евродепутати, показа проучване. Анкетираните обаче не са наясно доколко подобен ход би решил положително съдбата на сестрите. Малцина се оказаха реалистите - не вярват това да повлияе на Кадафи.

Идеята е на Яне Янев. Тя се оказа просто поредният политически блъф. И вкара казуса "Либия" в ново русло. Ако досега можехме да говорим за дипломатическо безсилие - не само наше, но и на цялата цивилизована общност, днес то е и политическо.

Когато се роди идеята да издигнем сестрите за евродепутати, стана ясно, че хората харесват подобни каузи. Особено откакто е в ход кампанията "Не сте сами". Само че кампания за съпричастност е едно, а избиране на евродепутати - съвсем друго. Самите ни сънароднички също се хванаха за идеята като удавник за сламка. Малко по-късно се разбра, че номинирането им е невъзможно, защото се нарушава Законът за избиране на евродепутати, който Яне Янев явно не е чел. Едно от изискванията му е кандидатите да са живели в България поне 6 месеца преди номинацията. А сестрите не са.

Заизказваха се юристите. Някои се опитаха да намерят вратичка за заобикаляне на алинеите - предложиха сестрите да се разглеждат като насилствено задържани, което си е факт. И така да се докаже, са отсъствали от страната не по своя воля. Тази теория бързо се изпари, след като проф. Александър Джеров обясни, че няма друг начин, освен да се промени законът и да отпадне изискването за уседналост.

"Не е сигурно доколко издигането на българските медици за евродепутати ще помогне за тяхното освобождаване. Те няма да могат да заемат своите места в Европейския парламент и така вие ще имате 6 места по-малко. Те могат да бъдат заети от хора, които иначе биха могли да се борят за интересите на страната ви", обясни зам.-председателят на Партията на европейските социалисти Ян Маринус Виерсма. С това случаят приключи безславно.

От Марин Трифонов


Прочетено: 1543 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Море,земя, въздух Летния театър на Бургас Лалета от Бутик красиви по всяко време Великденско яйце Алеята-Бургас Първа копка Долно Езерово аз Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Машините на Леонардо полети и пристани 02 Аз И Брат ми  с децата .
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development