Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нов ренесанс на българското кино



Ключови думи:
13 Април 2007, Петък


Източник: вестник Фактор



Кандидат-стриптийзьорките Аня Пенчева, Параскева Джукелова и Биляна Петринска



Последните 3-4 години като че ли престанахме да питаме живо ли е българското кино. Участията в десетки фестивали по света, завоюваните престижни награди и аплодисментите на критиката и зрителите подсказват недвусмислено, че то се възражда. Благодарение на държавната подкрепа и чрез Дните на съвременното българско игрално кино.

Главен организатор на събитието е кинотеатър " Ларго" на ул."Раковски" № 108. Патрон на събитието е културният министър проф. Стефан Данаилов. До 26 април всеки ден от 17, 19, 21 часа ще се въртят 18 от най-известните     български творби на седмото изкуство. Целта,     както споделят организаторите, е да се предизвика зрителски интерес именно към съвременната ни киностудия.

Дните на родното кино стартираха с предпремиерната прожекция на последната сполука на режисьора Людмил Тодоров "Шивачки ". Героините на Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска, Елена Ковачева се борят да оцелеят във враждебна среда, опитваща се да прекърши чистите им представи за живота и морала. Засега " Шивачки " видяхме веднъж на 30 март при откриването на дните, но затова пък по няколко пъти се прожектират останалите заглавия, които не бива да се забравят и пропускат - "Бунтът на Л.", "Врабците през октомври ", "Време за жени " с неотразимите кандидат-стриптийзьорки     Аня Пенчева, Катерина Евро, Параскева Джукелова, Биляна Петринска. Трябва да се видят и "Една калория нежност", "Изпепеляване", "Лейди Зи" с награда на публиката на Нов Монреалски фестивал - Канада, участия на фестивали в Украйна, Гърция, Полша, Израел, САЩ, Германия, Дания.

" Маймуни през зимата " на Милена Андонова, "Мила от Марс " на Зорница София, "Откраднати очи" на Радослав Спасов, "Писмо до Америка" - първа работа на Иглика Трифонова в игралното кино, са четирите най-награждавани ленти у нас и по света.

Специално внимание заслужават и "Обърната елха" на режисьорския тандем Иван Черкелов - Васил Живков , "Опашката на дявола", "Пазачът на мъртвите" с малкия Владко Георгиев, който получи награда за мъжка роля на Националния филмов център. С награда от Минск през 2005 г. се завърна в родината и "Принцът и просякът". Призът е за най-приказна роля на малкия Иван Ранков. Представени на публиката ще бъдат и "Пътуване до Йерусалим" и "След края на света" на винаги оригиналния Иван Нинчев. С награда е и вторият опит в игралното кино на Иглика Трифонова "Разследване".

Организаторите са направили щедър жест към българските зрители. Родните ленти могат да бъдат гледани от киноманите само срещу 4 лв.За пенсионери, ученици, студенти подаръкът е още по-голям - билетчето е от 2 лв.

От Иванка Иванова


Прочетено: 2094 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
от прозореца Арменската черква Сурп Хач Бургас, ФЛОРА 2009 Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик докато ние спи, те творят GRAPHILLA 2009, Бургас София от Копитото Бургас, ФЛОРА 2009 честит рожден ден УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. самолет евро 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development