Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най-малко 7 с №7



Ключови думи:
19 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

"Платформа европейски социалисти" е бюлетината на БСП в евроизборите, Станишев открива кампанията в Бургас с мегаконцерт на Тройката

Пенко Атанасов, Маруся Любчева и Стойко Танков/отляво надясно/ разговаряха с журналистите от региона за възможността приоритетите да бъдат сведени до населението на разбираем език

Снимка Митко Димитров




Най-малко седем евродепутати с бюлетина №7!     Това е призивът, който спонтанно родиха в сряда младежите от БСП в Бургас, след като узнаха номера, под който ще бъде записана листата. Тя ще се нарича "Платформа европейски социалисти". На практика най-старата и мощна политическа организация дава старт тази събота на предизборната си кампания в Бургас, за която ще дойде и самият лидер премиерът Сергей Станишев. С него ще бъде шефът     парламентарната група на червените Михаил Миков и нашите депутати, сред които доц.Маруся Любчева. Дългогодишната зам.-кметица по култура и образование на община Бургас, която влезе в НС през 2005-а, а сега едновременно е и депутат на БСП в Европарламента, ще бъде официално представена от премиера като кандидат за евродепутат. Любчева е четвърта в листата и засега е единствената бургазлийка, която е с реални шансове да се окичи с престижната политическа титла.

На сцената в мегаконцерта на Тройката, който ще почне в 18 часа ще се качат фолкдивите Анелия и Камелия, любимецът Веселин Маринов, попизпълнителката Марияна Попова - нашата фаворитка от Евровизия. Хиляди червени балони ще полетят в небето, за да дадат знак на града ни, че БСП е готова за решаващия 20 май.    

        В началото на изтеклата седмица тримата бургаски депутати Пенко Атанасов - областен водач, Стойко Танков - общински председател и Маруся Любчева обявиха пред медиите основното, което хората трябва да разберат за актуализираната икономическа програма, приета на последния пленум.

"Повишаване на доходите, достоен стандарт на живот, конкурентоспособност и високотехнологична икономика, високообразована и здрава нация - са акцентите, очертаващи нов етап в управлението",     заявиха народните представители.

"България трябва да стане     силен и уважаван партньор на държавите от ЕС, защото ние сме членове по всички възможни документи и институции и по начин, по който са представени всички останали страни. Но за да бъдем разпознати в този смисъл, у нас     трябва да се види сигурност, стабилност и икономически растеж, защото освен всичко останало представляваме едновременно и източната граница на ЕС. Оттам на 20 май/денят на евроизборите/ очакват от нас много, защото бидейки в един такъв съюз, който няма своя конституция и в настоящия момент изпитва доста кризисни ситуации и считаме, че бългаският глас ще бъде изключително важен. БСП единствена предложи своя ясна програма за излизане на тези избори и за решаване на определени задачи чрез своите представители в ЕС. Българските социалисти ще бъдат част от фракцията на Партията на европейските социалисти и така ще сложим в известен смисъл спирачка в развитието на популизма и екстремизма, които с влизането на България и Румъния намериха по-сериозна почва за развитие.

Само чрез повече представители от БСП можем да спрем този процес. В новата група "Идентичност, традиции, суверенитет" в Европарламента, която се създаде с ясно изразена популистка и екстремистка насоченост, ние като българи имаме един представител на Атака, но Румъния има пет. На 20 май тенденцията трябва да се пресече и това е мнение не само на ПЕС, но и на ЕНП, на либералите също", призова Маруся Любчева.

От Иван Трифонов


Прочетено: 2063 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Бургас, Богориди, 2003 Pink For Sale ll пепи лека вечер Флора Бургас 2009 http://rosengeorgiev.com Пътна помощ отбор
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development