Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най-малко 7 с №7



Ключови думи:
19 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

"Платформа европейски социалисти" е бюлетината на БСП в евроизборите, Станишев открива кампанията в Бургас с мегаконцерт на Тройката

Пенко Атанасов, Маруся Любчева и Стойко Танков/отляво надясно/ разговаряха с журналистите от региона за възможността приоритетите да бъдат сведени до населението на разбираем език

Снимка Митко Димитров




Най-малко седем евродепутати с бюлетина №7!     Това е призивът, който спонтанно родиха в сряда младежите от БСП в Бургас, след като узнаха номера, под който ще бъде записана листата. Тя ще се нарича "Платформа европейски социалисти". На практика най-старата и мощна политическа организация дава старт тази събота на предизборната си кампания в Бургас, за която ще дойде и самият лидер премиерът Сергей Станишев. С него ще бъде шефът     парламентарната група на червените Михаил Миков и нашите депутати, сред които доц.Маруся Любчева. Дългогодишната зам.-кметица по култура и образование на община Бургас, която влезе в НС през 2005-а, а сега едновременно е и депутат на БСП в Европарламента, ще бъде официално представена от премиера като кандидат за евродепутат. Любчева е четвърта в листата и засега е единствената бургазлийка, която е с реални шансове да се окичи с престижната политическа титла.

На сцената в мегаконцерта на Тройката, който ще почне в 18 часа ще се качат фолкдивите Анелия и Камелия, любимецът Веселин Маринов, попизпълнителката Марияна Попова - нашата фаворитка от Евровизия. Хиляди червени балони ще полетят в небето, за да дадат знак на града ни, че БСП е готова за решаващия 20 май.    

        В началото на изтеклата седмица тримата бургаски депутати Пенко Атанасов - областен водач, Стойко Танков - общински председател и Маруся Любчева обявиха пред медиите основното, което хората трябва да разберат за актуализираната икономическа програма, приета на последния пленум.

"Повишаване на доходите, достоен стандарт на живот, конкурентоспособност и високотехнологична икономика, високообразована и здрава нация - са акцентите, очертаващи нов етап в управлението",     заявиха народните представители.

"България трябва да стане     силен и уважаван партньор на държавите от ЕС, защото ние сме членове по всички възможни документи и институции и по начин, по който са представени всички останали страни. Но за да бъдем разпознати в този смисъл, у нас     трябва да се види сигурност, стабилност и икономически растеж, защото освен всичко останало представляваме едновременно и източната граница на ЕС. Оттам на 20 май/денят на евроизборите/ очакват от нас много, защото бидейки в един такъв съюз, който няма своя конституция и в настоящия момент изпитва доста кризисни ситуации и считаме, че бългаският глас ще бъде изключително важен. БСП единствена предложи своя ясна програма за излизане на тези избори и за решаване на определени задачи чрез своите представители в ЕС. Българските социалисти ще бъдат част от фракцията на Партията на европейските социалисти и така ще сложим в известен смисъл спирачка в развитието на популизма и екстремизма, които с влизането на България и Румъния намериха по-сериозна почва за развитие.

Само чрез повече представители от БСП можем да спрем този процес. В новата група "Идентичност, традиции, суверенитет" в Европарламента, която се създаде с ясно изразена популистка и екстремистка насоченост, ние като българи имаме един представител на Атака, но Румъния има пет. На 20 май тенденцията трябва да се пресече и това е мнение не само на ПЕС, но и на ЕНП, на либералите също", призова Маруся Любчева.

От Иван Трифонов


Прочетено: 2081 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Машините на Леонардо Конкурс прическа Бургас 2009 Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Театър за драма. опера и балет, Бургас аз Созопол Салат дьо Шоп над Ахелой мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Черноморец-Поморие Мото клуб
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development