Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Хотелиери от Св.Влас: Съсипват бизнеса ни



Ключови думи:
19 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Курортът е потънал в прах и отпадъци от бясното строителство, частен водопровод заплашва с водна криза

Над 500 собственици на хотели, ресторанти и туристически фирми излязоха на протест в Свети Влас. Комитетът искаше да блокира пъта към курорта за тежката строителна техника, но получи отказ от община Несебър. Освен срещу бясното строителство, затрупало курорта в прах седмици преди сезона, хората са и против идеята частният водопровод, изграден от софийската фирма "Идън Девелъпментс", да се включи към водоема "Ханска шатра", откъдето се захранва градът. Според Атанас Япаджиев, председател на инициативния комитет, има опасност     курортът да остане през лятото без капка вода, ако чрез водопровода "Идън девелъпментс" върже хотелски комплекс "Райски градини" с над 1000 легла към водоема. Дебитът на бъдещия водопровод е много по-голям от градския и евентуалното му свързване ще предизвика сериозна водна криза, казва Япаджиев.     Хотелиерите твърдят, че частното водопроводно трасе е било изградено абсолютно незаконно, тъй като "Идън девелъпментс" не е получила разрешение от ВиК - Несебър, нито от "Слънчев бряг" АД.     Инвеститорът Андрей Андреев е успял да се сдобие единствено с разрешително за строеж от бившия кмет на Несебър Николай Трифонов броени дни преди градоначалникът да сдаде поста. Според хотелиерите обаче документът не дава право на инвеститора да се включи към водопроводната мрежа. "Идън девелъпментс" е подала официална молба до ВиК, но от дружеството са отказали именно поради факта, че евентуално включване би изправило пред водна криза и режим курорта Свети Влас.

Ситуацията в Свети Влас е непоносима - прашни градски улици, заринати от строителни материали и отпадъци, разбит и нарязан междуселищен път. До 10 април главният път Слънчев бряг - Елените трябваше да бъде цялостно преасфалтиран от софийската фирма "Идън Девелъпментс" АД с председател Андрей Андреев. Пътят не само че не е готов, но са направени грозни и опасни кърпежи на настилката, което не отговаря на никакви норми и изисквания. По този път движението е невъзможно и застрашава настъпващия туристически сезон", казват в протестната си декларация собствениците на хотели.

Oт Силвия Шатърова


Прочетено: 2079 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Пожарната в Бургас ухажване само черноморец бургас евро 2008 Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря Странджански извор културен център Стена аз ФОН Конкур глазами зрителя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development