Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Червен десант на "Тройката"



Ключови думи:
26 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Премиерът, Любчева, Мирчева и Атанасов     се разходиха по главната улица, докато народът беше изпълнил площада пред мегасцената с фолкдивите

Снимка Тодор Ставрев


Председателят на Висшия съвет на БСП Сергей Станишев откри предизборната кампания на "Платформа европейски социалисти" в Бургас в събота, за да даде знак, че разчита на морския град     да подкрепи червената листа .

В словото си Станишев заяви, че през следващите 7 години ЕС ще отпусне 12 милиарда евро за модернизацията на България, за инфраструктурата и за социалната политика.

"От нас зависи дали ще можем да се възползваме от този шанс така, че да се чувстваме истински европейци", каза премиерът. Според него не е все едно кой ще представлява България в ЕС, тъй като от това зависи обликът на страната ни.

Осемнайсетте кандидати на БСП са хора със солидна професионална подготовка, които и сега имат позиция в европарламента, обобщи премиерът от мегасцената на площад „Тройката", където бяха дошли няколко хиляди избиратели от целия регион.

С него бяха още председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков, кандидатите за членове на Европейския парламент - нашата Маруся Любчева и Жасмина Мирчева, депутати и лидери на политически организации - партньори на БСП в тази кампания.

Митингът премина в грандиозен концерт, в който взеха участие ансамбъл "Странджа", всенародният     любимец Веселин Маринов, българската фаворитка от Евровизия Марияна Попова, фолкдивите Камелия и Анелия..

На пресконференцията в сряда БСП предупреди, че купуването на гласове чрез регистрация на лица от вътрешността на страната в морските общини вече достига критичен максимум и че това може да подмени вота на избирателя наесен, когато са изборите за съветници и кметове.

"Все повече ще стават нашите поддръжници и ще можем да прокараме идеята за промяна в Закона за местните избори", каза областният шеф Пенко Атанасов. Той и общинският лидер Стойко Танков     представиха пред журналистите в сряда осмата в листата - Жасмина Мирчева.

Коя е тя?

Жасмина Мирчева е родена на 8 юли 1953г., завършила е медицина, доктор на науките и доцент по имунология. Има над 300 публикации и участия в научни прояви. Работила е като научен сътрудник в БАН, била е директор на Националния институт за лекарствени средства към МЗ, гл.експерт по въпросите на здравеопазването към администрацията на президента и директор по регулаторни и научни проблеми към Европейската асоциация на производителите на лекарства за широка употреба в Брюксел. В момента е началник на кабинета на министъра на здравеопазването, владее английски, немски, френски и руски език.    

"Едно отваряне на кампанията ни с различни изпълнители цели две неща -     да представим кандидатите за европарламента, нашата програма, приоритетите ни и другото е - да се получи народно тържество", заяви Мирчева след въпрос не се ли притесняват в щаба на червените от включването на хардчалгапевци в кампанията. "Подобни кампании съм преживяла в много страни в Европа не като участник на сцената, а като присъствие, виждала съм подобен тип предизборни изяви и в тях няма нищо лошо. Аз не понасям чалгата, но е прекрасна нашата народна песен и съм във възторг, когато я слушам. Но ние трябва да се вслушаме в това какво очаква народът да чуе, затова сме подбрали различни изпълнения и не мисля, че това профанизира нашите изяви. Защо да не     пеят обичани певци     като Азис, Гергана, Анелия и т.н.?! Аз не ги слушам, не ги познавам, но не виждам нищо лошо", заключи Мирчева.




От Калин Георгиев


Прочетено: 2241 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Заслон в местност Живия огън Коктейл казан с тръжи Републиканска след ремонта само черноморец бургас братска дялба Арина МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 pepi отгоре е по-забавно и по-безопасно пътят за никъде
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development