Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стойновски в международна акция за безопасно движение



Ключови думи:
26 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Целта - броят на жертвите от катастрофи в Европа да падне наполовина до 2010 г.

Вътрешният министър Румен Петков, премиерът Сергей Станишев и транспортният министър Петър Мутафчиев слушат мотивите на Стойновски за включването му в кампанията



Бургаският предприемач Ваклин Стойновски се включи в инициативата "Аз спасявам живот", която е част от международната Програма на ООН за подобряване на безопасността на движението по пътищата. В България Първата глобална седмица за борба с пътнотранспортните произшествия ще се проведе от 23 до 29 април под патронажа на премиера Сергей Станишев и транспортното министерство.

Фирмата на Стойновски - "Мултипак", ще произведе 2 милиона захарчета в нестандартна опаковка с 10 различни послания, за да може идеята     да достигне до възможно най-много хора. Някои от тях са "Аз спасявам живот, шофирам разумно", "Бързай бавно, за да стигнеш далече", "Пази децата от страстта си към високите скорости", "Животът не бива да свърши с едно пътуване" и т.н. Те бяха изложени по време на представянето на инициативата в столичния хотел "Шератон" в понеделник. Ваклин Стойновски беше поканен да се присъедини към акцията от транспортния министър Петър Мутафчиев.

Всички участници във форума подписаха Европейската харта за пътна безопасност, която обединява усилията на цялото общество срещу произшествията по пътищата на Европа. Целта й е до 2010 г. броят на жертвите на ПТП да бъде намален наполовина. Първата глобална седмица за борба с пътнотранспортните произшествия е посветена на младите участници в пътното движение, тъй като броят на жертвите и нещастните случаи сред тях е много висок.

"Надявам се хората да обърнат внимание на инициативата и заради нетрадиционното поднасяне на информацията", коментира Стойновски.

"Мултипак" покрива 80% от българския пазар при пакетирането на порционни разфасовки, което означава, че нейните захарчета достигат до милиони потребители и са ефективен начин за популяризиране на обществено значима кауза.

Бизнесменът показва за пореден път подобна гражданска позиция. През 2004 г. "Мултипак" произведе 10 милиона пакетчета захар в защита на българските медици в Либия, а в началото на тази година 20 милиона пакетчета захар със символа на кампанията "Не сте сами".

От Иван Трифонов


Прочетено: 1830 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
камини Индивид в Червено море pepi pepi Бул Христо Ботев в Бургас Пристанище Приморско Бургаският мост братска дялба Рибарското селище привечер Казан за топло Бургас-моста Инсталация
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development