Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БСП и ДПС: Агентите остават в евролистите



Ключови думи:
26 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Партийните централи, към които принадлежат кандидатите за евродепутати, сътрудничили на ДС, да ги изкарат незабавно от листите за евроизборите, призова вчера лидерът на СДС Петър Стоянов. Ако това не стане, създаваме много лоша морална среда и хората ще се питат за смисъла от създаването на комисията, посочи още синият лидер.

„Няма да се оттегля, продължаваме напред в същия състав", коментира пред агенция „Фокус" информацията за себе си водачът на листата на „Граждански съюз за нова България" Кръстьо Петков.

Отговорът на Георги Белчев бе, че през 80-те години е бил преводач към Комитета за култура към Съюза на българските писатели."Бил съм преводач и на световноизвестния певец Рей Чарлз", допълни още Белчев пред агенция „Фокус". Според него винаги, когато имало чужденци, е трябвало да се прави формален доклад пред ДС. „Имаше инструктаж, но това са служебни и нормални неща", обясни той. Изваденият от листата на ССД кандидат подчерта, че от самото начало е свързан с демократичните процеси в страната. „Аз съм един от основателите на Демократическата партия и Радикалдемократическата партия, участвал съм в почти всички избори. Това не е първата проверка и досега не съм имал никакъв намек", посочи още Белчев. Според него „има хора, които са сътрудничили, правили са доноси и въпреки това имат право да се поправят. Зависи кой какво е сторил, всеки случай е различен", разсъждава Белчев.

Междувременно от БСП и ДПС бяха категорични, че няма да вадят никого от листите си. „Това по никакъв начин няма да се отрази на нашата листа и Кирилов, и Чуков няма да бъдат извадени от нея" каза председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков. Други негови колеги коментираха, че „няма нищо срамно да си работил за външното разузнаване". Преди две седмици червената депутатка Татяна Дончева обясни пред агенция „Фокус", че в челните места на соцсписъка има агенти на ДС, с което събуди подозренията. Едното от имената, за което се предполагаше, беше на Евгени Кирилов.

Председателят Костадинов беше категоричен, че комисията ще направи всичко възможно да спази срока, който си е поставила за получаване на архивите на МВР, Министерството на отбраната и Националната разузнавателна служба до 18 август. Сега това не може да стане поради липса на сграда, където да работи органът. В сряда обаче стана ясно, че комисията ще има временно работно място на адрес ул. „Врабча" 1. След ремонт пък членовете на органа ще се преместят в близост до „4-и километър" и бул. „Цариградско шосе" в бивши военни сгради на ул. „Цветан Лазаров" 2.


Прочетено: 1739 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
през деня не трябва да спиш! pepi Родното небе витраж2 Бургаският мост през 2011 г. ПЕПИ Театър за драма. опера и балет, Бургас лека вечер Флора Бургас 2009 Дантела ГРОБИЩЕН ПАРК
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development