Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Битка на лобита в несебърския парламент



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

600 квадрата в новия град, дадени на съветника Здравко Маждраков, разбуниха духовете в града

Здравко Маджаров (първи ред в средата) очаква решението на своите колеги



Oт Румяна Емануилиду

Поредният скандал тресе цяла седмица Несебър, след като общинските съветници предоставиха безвъзмездно апетитен парцел от 619 кв.м. в центъра на града на своя колега Здравко Маждраков. Решението бе взето на редовна сесия. “Бяхме манипулирани, защото гласуването беше последователно: за евангелска църква, после за парцел, предвиден за озеленяване и обществено обслужващи дейности, като в него е вмъкнат и парцел за православна църква с площ 375 кв.м. След това стана ясно, че към УПИ - VIII, където е изграден хотел-ресторант “Вятърна мерница", собственост на Маждраков, се придават 619 кв.м. общинска земя", заяви съветникът Георги Д. Георгиев.

Според него, докладната записка, в която са добавени въпросните 619 км.м без обяснения за какво ще се използват и без да е гледана в комисия, е раздадена в деня на сесията. Тя касае     промяна на ПУП-план за регулация и застрояване на кв.54 по плана на Несебър. Неин вносител е главният архитект на общината арх.Валентин Димов.

Текстът в докладната гласи, че проектът касае обособяване на самостоятелен имот с площ от 8 330 кв.м. и отреждането му за “православен храм" в новата част на града. Имотът е собственост на община Несебър и за да бъде допуснато исканото изменение, е необходимо и съгласието на кмета на общината Магдалена Мандулева.

Обяснителната записка, съпровождаща документацията към докладната, с която разполага и “Фактор", е подписана от арх. Живко Маждраков, брат на съветника Здравко Маждраков, който влезе в местния парламент от Федерация “Царство България".

“Това е пореден опит да се     открадне общински терен. Такъв материал не е минавал през комисията по ТСУ", категорична е Пенка Аврамова, член на комисията.

Точката "Маждраков"     е поредната битка между лобита в местния парламент Несебър, твърдят съветници. Те припомнят, че най-големият противник на даването на този общински парцел е Георги     Д. Георгиев, който по времето на бившия кмет Николай Трифонов построи къща върху публична общинска собственост.

На последното заседание съветниците ласуваха за три часа сто докладни с разрешения за строителство и промяна на предназначението на земи в общината, сред които и изменение на Подробния устройствен плано/ПУП/ на Иракли. Така общинският съвет даде зелена светлина на застрояването на защитената местност с хотели и вили върху 40 000 дка, веднага след като отпадне мораториумът върху строежите в местността, наложен от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Планът, наречен “Директивен план-схема за териториална структура и обемно-пространствено изграждане на курортна зона "Иракли", предвижда ограничаване на височината на строежите до два етажа и плътност на застрояване 20 %. Схемата за застрояване се основава на проектите на Сдружението на частните собственици на земи в Иракли.

Иракли попада в една от зоните, предложени от български учени за "Натура 2000". Тя обаче е сред онези 37 зони, които правителството отложи за "прецизиране" за октомври. Същевременно кабинетът даде срок на общините дотогава да одобрят общи и подробни устройствени планове. Такива вече е представила в министерството и община Царево, която заедно със собственици претендира за земите в рамките на природен парк “Странджа".

Председателят на съвета Янаки Стоянов не бе открит за коментар. На съветниците той е заявил, че смята да запази това темпо на гласуване и по време на следващото заседание, обявено за 29 юни.


Прочетено: 2058 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Гъбките къща Pepi информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Римокатолическата черква Pepi Стара църква в Созопол успях! Изпращане... Заслон в местност Живия огън къща на 20км от бргас Театър за драма. опера и балет, Бургас.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development