Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Манев няма да е кандидат за съветник



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Преминах всички етапи на развитие в местния парламент, ще се боря за бизнеса в национално ниво, зарече се предприемачът, продуцент и меценат

От Силвия Шатърова    

Само две седмици, след учредителния конгрес на Партия Средна европейска класа, единодушно избраният за национален лидер Георги Манев, изненадващо обяви, че няма амбиции да се кандидатира за общинската власт и така разби плановете на конкурентите си за подредба на местата в бъдещия бургаски парламент. Оказа се, че Манев е решил да даде път на другите съратници в партията, сред които има доста заможни и авторитетни бургазлии.

-Г-н Манев, Вие сте сред най-популярните общински съветници в този мандат - строите жилищни сгради, продуцирате музика, развивате широка благотворителна дейност. Не се ли наситихте, защо     ви е да правите национална партия?

-Нямам никакво желание да се занимавам с политика, но ще го правя докато политиците не разберат, че трябва да осигурят благоприятна среда на бизнеса. Докато не им проглуша ушите!

- Битува обществено мнение, че се захващате с партия, за да оглавите листата й с общински съветници и да си осигурите още един мандат?

- Това е несъстоятелно. Няма да спра да повтарям, че имам достатъчно приятели и поддръжници, които биха гласували за мен без да се налага да провеждам предизборна кампания. Мога да се явя и като независим. Затова, докато е време казвам, че няма да се кандидатирам за общински съветник. Причината -     преминах през всички етапи на развитие, които може да премине един общински съветник. Освен, че участвам в работата на три постоянни комисии, бях председател и на Надзорния съвет на Общинската агенция по приватизация.     И с работата си там за една година осигурих на общинската хазна     9 млн. лева,     за сравнение     предходните трима председатели бяха внесли общо толкова.

- Любопитно е кой ще бъде водач на листата на СЕК в Бургас, след като Вие няма да бъдете?

-Водач на листата е рано да се уточнява, ние не правим партия еднодневка, която да     регистрираме, за     да ставаме общински съветници и с това да изчерпим съдържанието й.     Пък и все още не ми е известно някой да е обявил водачите си.     Имаме достатъчно читави хора в изпълнителния     комитет на нашата партия- от бизнеса, културата, спорта, ведицината, правото. Първо ще изградим структурите в страната и в София. В изпълнителния комитет има известни личности от София, Несебър, Созопол, Поморие , които ще поведат доста хора след себе си.

- В Бургаска област къде ще присъствате в местната власт?

- В Поморие, Созопол, Черноморец, Несебър, Средец със сигурност.Но работим за утвърждаването ни и в други населени места.

-     Дали след местния вот ще погледнете към бъдещи парламентари избори?

-     Нека     покажем какво можем на местния вот. Напр. Радостин Кишишев     влага парите си в България и развива дейност тук, въпреки че може да го прави и в Англия, където е отборът му. От друга страна ще настояваме за нов закон за културата - да се приспадат от данъците всички пари, които бизнесът дава на тези, които правят изкуство и възпитават естетика. Имаме много градивни идеи.

-     Кое ви отврати толкова много, че се амбицирахте да се гмурнете дълбоко в помията вече на държавно ниво?

-     Политиката     се срастна с икономиката, всяка политическа структура има     съответната икономическа структура. Ние искаме да покажем, че реалната и съзидателна икономика може да влезе в политиката, но тези наши усилия     очевидно притесняват старите партии. Изпитвам на собствен гръб от години. Такива бизнесмени като мен започнаха да се занимават с политика и те вече никак не са малко на брой. Налага се, защото настоящите мнозинства в Общинските съвети и в парламента, не правят нищо полезно за развиване на бизнеса. В момента има десетки закони и подзаконови норми, които ни задушават и хранят корупцията.

-     Вие лично бил ли сте потърпевш, имате проспериращ строителен бизнес?

-     Всеки български бизнесмен е потърпевш. Това, че дейността ми просперира,     не е благодарение на тези, които пазят реда и законността, създават разрешителните режими, регулират различни области и браншове, то е защото полагам неимоверни усилия.        

-     В корупционната схема винаги има две страни и не е тайна, че масово се дават подкупи, за да се преодолеят бюрократичните пречки. Просто спрете да давате.

-     У нас, ако     една администрация не отговори на молбата ти до месец, това означава отказ, а на Запад се приема за положителен отговор.     Аз ходя, обикалям, връщам се много пъти, подложен съм на унизителни преговори, за да     получа строително разрешение срещу перфектно подготвена комплектовка от книжа. И ако не го правя, трябва да стоя със скръстени ръце у дома и да се вайкам защо семейството ми гладува.

-     Професионалните политици смятат,че вашето място не е нито в парламента, нито в общинските съвети, защото сте лаици?

-     На професионалните политици и специално на БСП искам да кажа, че след като направиха толкова много грешки, се налага да видим и оставки. Щом никой не подава оставка, значи се смятат за безгрешни и чисти - нека тогава поемат отговорност за развитието на бизнеса. Досега аз не видях една сериозна политическа партия, която да понесе политическа отговорност за близо две десетилетия провали в икономиката на изстрадала и бедна България.


Прочетено: 1838 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Селка къща Бургаският кей Tiffi Shop Лампа 5 На лодката Конкурс прическа Бургас 2009 Декоративни дървени конструкций спретната къщурка Катедрала в Париж от Бутик КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Извилистая жизнь дерева
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development