Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Учениците на "Виа Германика" отново със сертификати TestDaf



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Учениците с гордост показват сертификатите си от успешно завършилия изпит



От Елена Венциславова

- Г-жо Витанова, за 4-та поредна година връчихте на всички свои ученици сертификатите TestDaf, как поддържате този успех?

- Намерихме правилната формула. Българо-германският екип от преподаватели на центъра гарантира, че всеки който мине програмата, научава езика и получава немския сертификат, убедени сме, че ефективността на знанието се постига, не с безброй езикови часове, а с ясно построена качествена езикова методика. За получаването на този вид документ учители и ученици извървяват дълъг път, докато стигнат до този резултат.

- Скоро се завърнахте от Германия, променило ли се е нещо в тамошните академични среди, какво да очаква един български студент, отивайки да учи там?

- Немците са известни със своята прецизност и безкомпромисност в образованието. В Германия се учи много и качествено. Но за да се стигне дотам трябва солидна подготовка. Придобиването на сертификата TestDaf се явява резултатът от нея. Той е нормата за всички изпити по немски език. В Германия те са изцяло ориентирани към него, в България също. Хубавото на TestDaf е, че е документ, валиден за цял живот.

- Със сертификатите в ръце, накъде са се запътили децата тази година?

- Възможностите са разнообразни. Както се предполага -обучение в Германия, тъй като TestDaf е сертификатът, който признават там, друга възможност са езиковите приеми в българските ВУЗ-ове. А след време TestDaf     ще им помогне при търсене на работа и специализация.

- Вашата дъщеря също беше сред тазгодишните ученици, получили документът TestDaf? Вие ли я насочихте към изучаването на немски език?

- ... Насочих я, тъй като съм убедена в ефективността на това, което правя. Получи сертификата, благодарение на подготовката, която им давахме по време на курсовете, без странични уроци и задачи. А самият изпит протича в София, изпитните елементи се изпращат от Германия и там се проверяват, няма субективни моменти, учениците са сами със знанията си.

- На какво по-различно залагате и при подготовката за този сложен изпит, и за дейността на центъра като цяло?

- Обръщаме специално внимание на странознанието, на културата на Германия и останалите немскоезични страни. Опознаването на немската култура върви ръка за ръка с доброто владеене на езика. Важен фактор е и четенето на художествена литература, което обогатява езиковата култура. Освен обичайните дейности, постоянно търсим нещо ново, интересно, което да предложим. Например, предвидили сме създаването на Клуб по немски език, какъвто все още няма в Бургас. Ще пренесем част от немския дух тук - ще се говори само на немски, ще създадем една автентична, непринудена обстановката за обичащите този сложен, но интересен език.



Немският езиков център Виа Германика е създаден преди 7 години. Предлага курсове, както за ученици и деца в предучилищна възраст, така и за възрастни. Курсовете се провеждат в изключително модерна обстановка, която съответства на всички условия за протичане на ефикасен учебен процес.

Езиковият център се намира на ул. Македония 26 Тел. 056/846 103


Прочетено: 3069 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
рожден ден Ива цвят МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 Гиацинт Истанбул рибари ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... само черноморец бургас БГ СМЕШКИ Вече съм голяма АЗ ПЕПИТА Кайро
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development