Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Отпускат терен за частни училища по 10 критерия



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Местният парламент на София прие 10 критерия за отдаване на свободни общински терени за построяване на частни училища. Това стана по предложение на съветника Кирил Арсов. Той предложи, а колегите му приеха, че частните школа също имат право на собствени сгради. В момента те са принудени да наемат част от общински или държавни и да се местят от училище на училище.

Кметството ще отпуска терени, ако срокът на съществуване на школото е достатъчно дълъг, за да се счита, че създаването му не е спекулативно. От значение ще е също какъв брой ученици и колко паралелки има то. Броят на педагозите и възпитателите също ще е сред определящите критерии. Материалната база - или по-точно липсата й, а също дали се помещава в държавна общинска или частна собственост, ще натежава пред даването на съгласие от кметството.

Положителен отговор за отпускане на терен за ново школо ще има стабилността в развитието му и авторитетът, с който се ползва в обществото. Ако учениците му са внедрили иновации или ако училището е изградило съвместни структури с ВУЗ-ове, институции или сдружения, също ще води към положителен отговор от общината. Финансовата стабилност и коректност като данъкоплатец на собствениците на училището ще слага точка при анализа на администрацията на Столична община.


Прочетено: 1467 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Градините на Версай от Бутик Щрауси край Грудово успях! Руски паметник, Бургас мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Флора Бургас 2009 Аз И Брат ми  с децата . Spirit of Burgas хотел приморец Община Бургас Камини CLAM
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development