Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Разшириха Синята зона на столицата



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Пускат паркирането със SMS-и, по левче на час ще струва престоят

От Невена Трифоновска

Общината реши да разшири т. нар. Синя зона в столицата. Местният парламент гласува в центъра на града да се открият още 851 нови места за паркиране, плюс 42 места за хора с увреждания. Това, според кметството, се правело с цел да се подобрят организацията на движението и редът за паркиране. И да се ограничи трафикът към идеалния център на града. И без друго са построени толкова много търговски сгради със собствени паркинги, че само те са достатъчни да се напълни центърът на София с автомобили.

С режим на     краткотрайно платено паркиране Синята зона ще имат отсечки от дванайсет улици в центъра на София - бул. "Фр. Нансен", ул. "Цар Самуил", бул. "П. Евтимий", ул. "Симеон", ул. "Клокотница", ул. "Цар Иван Шишман", бул. "Левски", бул. "Скобелев", бул. "Джеймс Баучер", както и на Орлов мост - площадката между паркинга и бул. "Цар Освободител", локалното платно пред Централна гара.

Паркирането на бул. "Витоша" ще се промени от надлъжно на косо. Най-голям брой паркоместа ще се открият на бул. "Джейм Баучер" - 175, на бул. " Витоша " - 211.

Междувременно рязкото увеличаване на границите на Синята зона доведе до напрежение сред живеещите в нея собственици на автомобили, които желаят ясен регламент за реализиране на правата си. В общината постъпват жалби на граждани, чийто автомобил е взет на лизинг и които живеят в границите на Синята зона, защото искат да ползват правото да пракират в зоната безплатно. В момента собствениците поставят на предното стъкло на автомобилите си регистрационния талон и копие от адресната си регистрация. Това не е най-доброто решение, тъй като излага на показ личните им данни и може да се използва в тяхна вреда. Другият     възникнал проблем е с лизинговите автомобили, чийто собственик формално се явява фирмата - лизингодател. Те на практика нямат право да паркират в Синята зона и общинската фирма " Паркинги и гаражи " ги санкционира.

Общинският съвет реши от началото на следващия месец да влезе в сила SMS-системата за паркиране. Заплащането ще става по мобилните телефони. Регистрирането ще става със SMS или гласова поща. Цената ще бъде 1 лв. на час, удължаването на престоя също може да става също със SMS. За да бъде паркирана колата в Синята зона, шофьорите ще пращат2 SMS-а, тоест - 2 лв.. Услугата ще се извършва от трите мобилни оператора, които ще взимат процент. Точно заради определяне размера на процента системата не започна от май, както беше предвидено.


Прочетено: 1546 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец Бургас ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Учебници CALLAN метод Бургас, ФЛОРА 2009 Есен в Париж от Бутик Черноморец-Поморие Ученички Източен лопох цвят Пътна помощ - ADAC водопадите край с .Стоилово.JPG
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development