Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Общинари не щат мораториум срещу замените на земя



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Общинските съветници от комисията по устройство на територията към местния парламент отказаха да спрат неизгодните замени на общински имоти срещу жилища на фирми и граждани. Идеята да се спре раздаването на общинска земя точно преди края на мандата бе на общинаря Стефан Беязов от ДСБ. Той единствен скочи срещу безразборното раздаване на парцели. Колегите му обаче отказаха да спрат далаверата с гласуване. Членовете й отхвърлиха предложението на Беязов и това предреши крайния резултат. Някои от тях са сред водещите вносители на подобни замени (виж на стр. 8-9).

„За" мораториума гласуваха вносителят на предложението Беязов, Росен Малинов (БСП) и Кирил Арсов (НДСВ). "Против" гласуваха Николай Желев (СДС), Атанас Медникаров ("Демократи за София") и Тошко Добрев (независим). Четирима общински съветници се въздържаха и това реши крайния резултат.

Арх. Беязов цитира доклад от проверката на Сметната палата от 2006 г. за дейността на общината през 1998-2005 г. Според заключенията на палатата замените се инициират от заинтересовани лица, без да се основават на финансов и икономически анализ. Това поставя под съмнение дали сделките са в интерес на общината. Сметната палата критикува начина, по който се правят замените - СОС одобрява сделките, без да знае какви жилища ще получи общината     срещу собствеността си.


Прочетено: 2006 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Площад Тройката, Бургас Изтравниче Отровни гъби до паркинга на созопол Кайро Бургаският кей Конкур глазами зрителя Underwater Международен Семинар на фризьорите София Тухлена селска къща честит рожден ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development