Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Свои хора ще “кандидатират” Стоянов



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

В СДС не могат да преброят мераклиите за креслото на лидера на сините

Пламен Юруков     - собственикът на „Спетема кафе", е кандидат за креслото на Петър Стоянов



От Здравко Георгиев

В централата на "Раковски" 134 вече тръпнат в напрежение от наближаващия форум и редят какви ли не комбинации за бъдещия наследник на поста на Петър Стоянов. Експрезидентът обяви своята оставка ден след лидера на ДСБ Иван Костов. И заяви, че това не е театрален жест, който цели да бъде предложен и преизбран на предстояща конференция. Въпреки тези му изявления обаче сините очакват някой от верните му хора отново да го "кандидатира". Това е, така да се каже, поредно признание като към най-известния и разпознаваем седесар, коментираха запознати. Според тях битката за овакантения стол ще бъде жестока.

Засега единственото име, което се спряга официално, е това на бившия евродепутат, който се бореше срещу акциза на ракията-Мартин Димитров. Той е протеже на Стоянов и, ако бъде избран, експрезидентът ще си запази лостовете на управление в партията. От сега Димитров се опитва да спечели на своя страна повечето сини, но едва ли ще успее, защото е сред "парашутистите". В политиката през 2005 г. го вкара бившата синя лидерка Надежда Михайлова, защото той й написа икономическата част от програмата на СДС за парламентарния вот. Няколко месеца по-късно Димитров беше забравил покровителката си и пристана на Стоянов. В началото на тази година пък осъмна като един от членовете на Националния изпълнителен съвет, който е ръководният орган на партията заради напускането на Елеонора Николова.

Най-екзотичната номинация засега е тази на неизвестния в партийните среди Пламен Юруков, който обаче е достатъчно известен като един от собствениците на "Спетема кафе". Той е и почетен консул на Казахстан у нас. Очевидно обаче Юруков няма някакви особени заслуги в СДС, което никога не е било проблем за бърза и шеметна кариера в партията. Справка - Николай Младенов. Номинацията на Юруков била лансирана от забравените вече Димо Гяуров и Иво Цанев. Последният напусна доста шумно сините редици преди време, помнят още активисти от "Раковски" 134.

Кандидат за лидер на СДС е и Йордан Бакалов, който е областен шеф на сините в Пловдив. Той се изправи в

пряка битка за лидерството

и на предходната конференция в края на 2005 г., когато беше свалена Надежда Михайлова и начело застана Петър Стоянов. Плюсът на Бакалов е, че е разпознаваем и е от седесарите, които са минали през цялата партийна йерархия от най-ниското стъпало. Той е спец по вътрешна сигурност и в момента е шеф на парламентарната комисия по жалбите и петициите на гражданите.

Мераклия да застане начело на СДС е и сегашният зам.-шеф на партията Иван Сотиров. Шансовете му обаче са нищожни. Според сини обаче кандидатите за овакантения стол на Петър Стоянов тепърва ще се множат.

Главният въпрос, който остава, е дали двамата лидери - Костов и Стоянов, ще удържат на думата си да дадат оставки, въпреки че лидерството в партиите им е почти сигурно. Те трябва да намерят и отговор на въпроса какво е

бъдещето на десницата,

защото ако всеки от тях съхрани партията си в този й вид, обединението отива на вятъра. А съвсем по дяволите отиват всички десни избиратели. Същите онези, които не гласуват от години. Съвсем отделен, но немаловажен въпрос е, че ако двамата продължават да се надцакват, ще подарят на тепсия дясното пространство на Бойко Борисов и неговия ГЕРБ. Въпреки, че хората още не разпознават партията като дясна. Както изглежда обаче това е въпрос на време. Въпрос на време е и членството на герберите в Европейската народна партия, след като последната се облажи с още 5 нашенски депутати в групата си в Европейския парламент - всичките от Бойковата листа.


Прочетено: 1772 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Неизползваната жп линия в парк Южен парк ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК парцалки 3 Бургас, Флора 2008 Американски Кокили за Строители Професионални Кокили!!! Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Европейка прозорци в хале пепита
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development