Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БСП се загледа в пъпа си



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Румен Овчаров остана пълновластен господар на софийската организация на БСП



От Таня Кърджилова

Космически лъч не може да премине през плътната информационна завеса, спуснала се над подготовката на 46-ия конгрес на БСП. Изплуваха един-два конфликта, потулиха се други, пуснаха се теми за разсъждения и толкова. Единствен президента Георги Първанов обещава обширни теми за размисъл с икономическия доклад, който учени, университетски преподаватели     и експерти изработиха по негова поръчка. Той ще бъде представен официално ден преди конгреса на социалистите. В него има идеи, от които финансовият министър Пламен Орешарски ще побелее. Между тях е и идеята държавата да поеме 15% от осигурителната тежест, 50% да плащат работодателите, а служителите - да запазят досегашните 35%. Това влиза в пълно противоречие с концепцията при създаването на новата система за пенсионно осигуряване работници и работодатели да се поделят разходите за период 5-8 години.

България няма нужда от изграждането на АЕЦ „Белене", а от използва по-добре наличните мощности, е другата еретична идея, лансирана в доклада. Това влиза в пълно противоречие както с вижданията на кабинета, така и със световните тенденции за връщане към отречената като опасна атомна енергетика. Ако ръстът на икономиката не е минимум 6% годишно, няма да успеем да догоним Европа, предупреждават учените президента.

Междувременно стана ясно, че столичната партийна организация стои плътно зад Румен Овчаров. Той поиска вот на доверие, за да продължи да я управлява. Оставането му в най-голямата организация в страната и в парламента гарантира безпокойство у лидера на партията. Овчаров не е от хората, които преглъщат лесно справедлива обида, а какво остава за несправедлива, за каквато той смята отстраняването си. И ако досега той е смятан за обратната тяга в партията преди всичко в сферата на икономиката и бизнеса, от вторник може вече да се брои и за четвъртото гнездо на вътрешнопартийната опозиция     в БСП. Доверието, с което го облякоха софийските социалисти, го прави непробиваем в столицата. Ако има идея да го отстрани, Сергей Станишев трябва да използва ресурса на цялата партия. А ако това не стане, значи Румен Овчаров ще реди листите за общински съветници и негова ще е последната дума кого да издигне БСП за кмет на столицата.


Прочетено: 1714 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
 Eroapteka Spirit of Burgas АЗ Парк в Бургас, Младежки дом За Майсторите!!!!!!! отгоре е по-забавно и по-безопасно Европейка Флора Бургас 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас Балчик Змийския остров - Созопол Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development