Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

"ХАНДО НОПАЛ" - хранителна добавка за ДИАБЕТ тип 2



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Д-р Елeна Върбанова     Eндокринолог :

Светът е заплашен от епидемично разпространение на захарния диабет.

На 20 декември 2006 г. Общото събрание на ООН на своята 83-та пленарна сесия прие резолюция, в която признава, че захарният диабет е вече световна заплаха, нарeд със СПИН, туберкулоза и малария.

Докато през 1997 г. в света е имало 124 милиона диабетици или заболеваемост от 2,1%, за 2010 г. се прогнозира заболеваемост от 220 милиона души / 3,7% от населението на света /. Данните за нашата страна не са по-малко стряскащи - заболеваемост от 2,4% през 1997 г. и едно близо четворно увеличение до 8,3% през 2007 г. Всичко това налага особени грижи и поведение както на държавата, така и на цялата здравна общественост. Налице е спешна нужда от подобряване на общественото здраве, осигуряване на достъп до лечение и обучение за здравни грижи.

"Нопал" е сборно наименование на около 110 вида смокинови кактуса, чиито плодове имат дълголетна традиция в билколечението на Мексико. Те са употребявани от населението му като храна и лечебно средство още в доколумбовата ера. И днес плодовете на "Нопал" се употребяват като чай, супа и десерти.

Два вида от кактусите - Опунция фикус индика и Опунция стрептаканта Лернер са проучени фармакологично и токсикологично от фирма "ХАНДО" - Австрия. От тях се приготвят чай и капсули, които са добра хранителна добавка при ред заболявания. Чаят и капсулите са добре познати в целия Европейски съюз под името     "Хандо Нопал".

"Хандо Нопал" - чай и капсули, съдържа значителни количества витамини С, А, В1, В2, В3, минерали Са, К, Fe, Р, Mg, 17 вида аминокиселини като лизин, изолевцин, треонин, валин, левцин и др., както и голямо количество фибри, пектин и растителна слуз.

Основният механизъм на действие на "Хандо Нопал" е блокиране на резорбцията на глюкозата в стомашно-чревния тракт, стимулиране на черния дроб и стомашната лигавица с краен резултат усилено собствено производство на инсулин и подобряване на утилизацията на глюкозата в клетките. По този начин основното действие на "Хандо Нопал" е именно понижението на кръвната захар в организма. Освен него се отбелязва ефект и върху сърдечносъдовата система, изразяващ се в значително понижение на холестерола, холестерола с висока плътност , т.нар. лош холестерол и триглицеридите.

По този начин се нормализира кръвното налягане, телесното тегло и се стимулира храносмилането. Високото съдържание на споменатите по-горе витамини дава ефект на антиоксидант.

"Хандо Нопал" е екологично чист продукт. Кактусите се отглеждат в екологично чиста среда, без изкуствено наторяване и напояване. Обработката им също е екологично съобразена. По този начин "Хандо Нопал" представлява чист продукт и е без примеси - 100% "Нопал"

Неговият лечебен ефект зависи от начина на приемане - преди хранене като захаропонижаващо средство или след хранене като повлияващо мастната обмяна, високото кръвно налягане и повишеното тегло.

"Хандо Нопал" се препоръчва     при лечение само на захарен диабет от тип 2, като допълнително средство при лечение само с диета или съчетано с приемането на таблетки. При лечение с инсулин приемането му може да доведе до значително понижаване на кръвната захар по типа на хипогликемия.


Прочетено: 4951 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas майк Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас, Богориди, 2003 булка от Бургас Театър за драма. опера и балет, Бургас Списание Влъхвите палма джу зън-зън евро 2008 Цвете
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development