Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Почват паркинга под “Св.св.Кирил и Методий”



Ключови думи:
21 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Ако строителните книжа се придвижат навреме, до идното лято ще приберем от улиците 400 коли

Така ще изглежда догодина площадът в посока Концертна зала, вляво е училището, вдясно църквата



От Иван Трифонов

Проектът на фирма "Глобал Техноложи Къмпани" за строителството     на подземния паркинг на площад "Св.св. Кирил и Методий" е готов. Собственикът на фирмата Ваклин Стойновски спечели концесията за най-големия градски площад     преди по-малко от два месеца и съгласно подписания договор с общината, трябваше за 80 дни да представи     документацията за цялостната визия на зоната и строежа под земята. Проектът е входиран предсрочно в общинската администрация на 15 юни и на същата дата предприемачът информира     нейния Експертен съвет, че в хода на проектирането е бил установен     проблем, свързан с наличието на няколко независими трасета с водопроводни тръби с диаметър 1 метър.

“Това     може да утежни целия процес и да забави старта на строителството на подземното съоръжение", предупреждава Стойновски в писмото     като изявява готовност да търси общи решения на сериозния проблем.

Паркингът ще има четири нива с обща площ от 15 600     кв. м. и дълбочина 20 м. Първият подземен етаж     ще е пригоден за извънгабаритни МПС, включително и туристически автобуси. Общо 390 автомобила и 6 автобуса ще могат да освободят парко места по улиците на града след     пуска на съоръжението в експлоатация.

Ще се използва технология на вкопаване, която позволява да се изгражда устойчива конструкция без това да нарушава нормалния ритъм на града, без да влияе негативно     върху     архитектурния облик на района и няма да застраши сградите на училището и църквата.

Ако всички инстанции, от които зависи бързото придвижване на строителните разрешения, работят оптимално , паркингът         може да бъде завършен до лятото на идната година.             Инвестицията е за около 20 млн.лв. и ще облекчи все по-усложняващата се обстановка с паркирането в центъра на града. Според Стойновски липсата на места за паркиране е проблем не само в центъра,     но и в Морската градина, където автомобилите започват да превземат зелените площи, алеите и тротоарите за пешеходци.

“Ще предложа адекватно решение и в този район, предназначен най-вече за отмора на гражданите чрез построяването на подземен паркинг и в сградата на небостъргача", каза той.


Прочетено: 1732 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
коледни песни Лалета от Бутик Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Бургаският кей Цвят на череша с пчели Първа копка Долно Езерово хотел приморец козунак Флора Бургас 2009 Фонтанът на площад Малката
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development