Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сравняват Слънчев бряг с Лас Вегас



Ключови думи:
21 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Дадоха официален старт на сезона по Южното Черноморие

Туристическият сезон в Слънчев бряг бе открит на пищна церемония в хотел “Маджестик”



От Добромира Задгорска

На пищна церемония в хотел “Маджестик" председателката на Агенцията по туризъм Анелия Крушкова, хотелиери, туроператори, депутати и общинари дадоха в края на миналата седмица старт на туристическия сезон в Слънчев бряг. Сред тях се коментираше, че 10 % от приходите в бюджета тази година се очакват от туризма. Това съобщи по време на официалното откриване и председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев.    

“Още преди да бъде официално открит, сезонът в най-големия черноморски курорт беше в разгара си. Легловата база е заета на 60 процента", коментира Малина Стратиева, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Скандинавци, англичани и германци почиват в момента в Слънчев бряг. Има тенденция и за връщане на старите пазари - все повече интерес за почивка у нас проявяват туристи от Източна Европа, завръшат се и французите, допълни Малина Стратиева.

Според нея и този сезон проблемите, които ще съпътстват и туристите, и собствениците на хотели са стари. Един от главните е инфраструктурата. Със сигурност няма да изпитаме недостиг на ток и вода, изтъкна Стратиева, но допълни, че това се дължи на факта, че не всички построени хотели и хотелски бази ще приемат туристи този сезон.

Новото тази година е, че освен повече полицаи, и видеокамери ще следят за спокойствието в комплекса. Камери вече са поставени на възлови места в Слънчев бряг и по цялото протежение на плажната ивица, където често туристите ставаха жертва на джебчии.

Заповедта за спирането на строителството изкара от курортния комплекс само тежката техника. Строителни работи продължават да пречат на спокойствието на летовниците. През нощта пък щафетата поемат заведенията, част от които не са добре обезшумени.

От няколко години хотелиери се оплакват и от нелоялна конкуренция. Хотели в западната част на комплекса предлагат услуги на много по-ниски цени, което според други собственици е нелогично, тъй като разходите се покачват всяка година, най-вече от по-високите възнаграждения на заетите в сектора.

Според председателя на Съюза на собствениците Елена Иванова презастрояването в комплекса не е голям проблем за чуждите туристи, които вече сравнявали Слънчев бряг с Лас Вегас и бетонните грамади не им пречели. За нея Слънчев бряг се е превърнал в най-младежкия курорт, който ще продължи да се развива в тази посока.

В края на седмицата на територията на община Несебър официално ще отворят врати още два комплекса - “Роял бийч", инвестиция на “Галакси пропърти груп" и “Емералд" в южната част на Равда - собственост на “Пайонир дивелъпмънт" ЕООД. Няколко апартамента в “Емералд" е напазарил преди дни попевецът Филип Киркоров /повече за покупката - стр.28/.

В края на миналата седмица с фойерверки беше даден официален старт на сезона и в други черноморски общини - Созопол и Приморско. Там традиционно почиват много руснаци, чехи и скандинавци. Както всяка година последни откриват сезона в най-южната черноморска община Царево, въпреки че и там има летовници от 15 май. В момента в хотелския комплекс "Серенити бей" в къмпинг "Нестинарка" има над 300 шведи, финландци и норвежци. Хотелският мениджър Диана Георгиева сподели, че ТУИ Нордик продава много добре хотелската база и очакванията й са през цялото лято хотелът да е зает на 100 %.

Шведи са заели базата в хотелите "Зебра", "Диана " и в някои по-малки хотели около Царево, предимно германци има в Лозенец и Синеморец. В "Бела виста" са настанети над 300     души - германци, скандинавци и по-малко българи.


Прочетено: 2025 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Несебър Калиакра Странджа Гората аз къща газ На Вая Рибарското селище привечер В атака ВИК УСЛУГИ БУРГАС Бургаска къша
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development