Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ГЕРБ-ери разцъфват из страната



Ключови думи:
20 Юни 2007, Сряда


Източник: вестник Фактор

Бойко Борисов се подготвя да спечели местните избори в най-големите градове на страната

Личното присъствие на Бойко Борисов не е задължително, за да се създаде коалиция за местните избори в който и да било град на България

Снимка: БГНЕС




Oт Елица Георгиева

Още отпреди евровота на 20 май ГЕРБ усилено започна да създава свои структури в страната. Почти няма седмица, в която да не открива офис някъде. Тази тенденция продължава и в мента. Последователно и методично Бойко Борисов и Цветан Цветанов учредяват партийни представителства в провинцията.

Във всички по-големи градове вече има структури на ГЕРБ. Повечето от тях са партийни, но има и такива, които се числят към Гражданското сдружение, а не към партията. Не е рядкост да се съчетават представителствата и на двете формации.

В Бургас, например, координатор е Димитър Николов. Той се появи като лице на сдружението, което не му пречи да е и партиен представител. Посочен е лично от Бойко Борисов и не носи никакви негативи към момента. Последната му проява бе свързана с демонтирането на бариерата на площад "Кирил и Методий" в града. Служители от общинската фирма "Паркинги и гаражи" искаха по 2 лв. от всяка преминаваща през площада кола. ГЕРБ в Бургас обяви, че ще протестира срещу поставянето й и активисти на организацията свикаха малък митинг."Никой няма право да иска пари за преминаване по улиците. Те са публична общинска собственост. Това е незаконно и неморално", каза пред събралите се Димитър Николов. Малко по-късно заграждението беше махнато с общинско разпореждане. Някои определят подобни изяви като популистки, но всяко действие, насочено срещу конкретна несправедливост, се харесва на хората.

ГЕРБ има представителство и във Варна. То, както и бургаското, все още не е излязло с позиция за местните избори. Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов казва нееднократно, че партията му е отворена за всякакви коалиции, които ще й осигурят добри кметове. И макар че във Варна предизборната кампания на Кирил Йорданов вече започна, хората на Борисов не обявяват зад него ли ще застанат, или зад друг кандидат. Същото е положението и във Враца, Добрич, Габрово, Велико Търново, Стара Загора,     Хасково и Шумен.

В Пловдив най-вероятно ГЕРБ ще издигне самостоятелна кандидатура за кмет, съобщи областният координатор Йордан Кюмюрджиев. Според него бъдещият градоначалник трябва да предложи бизнес програма за управление и да бъде личност, подкрепена от десните партии. В Града под тепетата герберите вече водят предварителни разговори с политическите сили от десния спектър и за общ кандидат.

И в Русе не е пълен покой. До 10 юли ГЕРБ трябва да представи 3 кметски кандидатури за местните избори наесен, съобщиха местни медии. По тази причина вече текат тайни срещи със СДС, ДСБ, ССД, ВМРО, ЕДП. От ГЕРБ обаче поставили условие - другите да подкрепят издигната от тях кандидатура. Всички с изключение на ДСБ били съгласни с това, само и само да получат избираеми места в листата със съветниците. Засега за Русе се въртят две имена, на които Борисов би заложил -     на главен комисар Ваньо Танов и на лидера на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев.

На евровота партията на Бойко Борисов взе най-високи резултати във Варна - 27,94% и Пловдив - 27,2%, а най-ниски в Разград - 10,27%. ГЕРБ категорично водеше пред БСП във Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив град, Русе, 24 и 25 райони на София и Стара Загора. Съдейки по цифрите, има всички шансове там Борисов да наложи свои хора.

Ако доскоро се смяташе, че той ще се състезава отново за кмет на столицата, днес това не изглежда толкова сигурно. Този въпрос столичният градоначалник отминава без коментар или казва, че ще обяви дали ще се кандидатира, когато му дойде времето. Експериментът с евровота му показа, че печели, дори само когато обяви, че застава зад определен друг кандидат. Затова в политическите среди определено се говори, че ще издигне друг за кмет на столицата, за да може официално да поеме ръководството на партията си. И да започне борба за предсрочни парламентарни избори, които Бойко Борисов вярва, че ще спечели. А това ще му даде право да състави правителство и да оглави кабинета като премиер.


Прочетено: 1795 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ПЕПИ Труженики моря pepi Кафе Карамел Нова професия Жълтурче Конкурс прическа Бургас 2009 Хозяин причала приятелки Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development