Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пожар от мързел и простотия



Ключови думи:
28 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Работници палили хартия до общата ограда с изпепелената база на "Гранити"

Една от пожарните не успя да напусне мястото на мълниеносно разразилата се стихия, за кратко време от него остана само металната конструкция

Снимки Митко Димитров




От Севдалина Пенева

Над 1200 квадратни метра унищожено складово помещение, един изгорял противопожарен автомобил "Мерцедес" и трима пострадали огнеборци - това причини престъпната небрежност на няколко общи работници в сряда следобед. Очевидци видели служители на фирма "Магнис" да палят хартиени и найлонови опаковки до общата ограда с "Гранити" до хипермаркет "Мосю Бриколаж". По тоя начин, от мързел, спестили 100 метра разстояние до кофите за боклук, но за сметка на това нехайството им можеше да се превърне в трагедия за целия град.

Близо седем часа продължи овладяването на огромния по размерите си пожар, обхванал част от складовата база на най-големия доставчик на строителни материали за Южна България “Гранити” ООД. На пепел са превърнати PVC тръби, топлоизолационни плоскости, фибран и стиропор, балатуми, мокети и бои.

Двама от пожарникарите - Атанас Сарафов на 33 години и Радостин Вълков /33 г./ са леко обгазени и в момента се възстановяват на домашно лечение. Още един огнеборец - 35-годишният Станимир Русев пък изпадна в термичен шок при гасенето на пожара.

Общо седем противопожарни автомобила с 22 огнеборци се бориха със стихията, за да предотвратят разпространяването на пламъците върху съседната на “Гранити” ООД сграда, в която са се съхранявали дървени и талашитени плоскости /сградата е собственост на фирма “SALEX", търгуваща с материали за производство на мебели/. В ранния следобед в четвъртък дознател от Областна дирекция “Полиция” извърши втори оглед на мастопроизшествието, чака се и официална експертна оценка за причините за възникване на пожара.    

Складовата наличност, сградата и целият материален ресурс на дружеството са застраховани в компания Алианц. Засега няма да предявявам иск срещу фирма Магнис, тъй като имуществото е застраховано на сто процента. Ако от компанията преценят, могат да заведат дело срещу виновните лица, каза за “Фактор” Стоян Стоянов.


Прочетено: 3137 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Исторически музей, Бургас Пролет преди листата Бургас-моста Най-тъжната ми снимка... Странджа през есента най-приятното място за релакс Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Площад Тройката, Бургас АХИЛОЙ Източен лопох цвят Индивид в Червено море pepita
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development