Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бивша учителка побърка ВиК за 2 кубика вода



Ключови думи:
28 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Опитахме да помогнем след писмо на наша читателка, че е измамена от водоснабдителната фирма, но случаят се оказа по-скоро комичен

От Севдалина Пенева

Възрастна жена от Бургас вдигна на крак цялата администрация на ВиК с обвинения за злоупотреба и впрегна служителите в разследване за два кубика вода. Вместо да си вършат ежедневната работата в дружеството, два дни там издирваха карнети, изчисляваха сметки, проверяваха водомери и разпитваха съседи на бившата учителка Анна Джафарова.

Преди седмица г-жа Джафарова донесе в редакцията     гневно писмо, в което обвиняваше водоснабдителната фирма в опит за измама. Според жалбата й, тя отсъствала от града от ноември 2006 година до 16 май 2007г. През декември обаче в жилището й имало човек, който пуснал инкасаторката вътре. Изразходваната вода към тази дата била точно 3 кубика. Когато     жената се прибрала у дома, водомерът показвал допълнително още 2 кубика. От фирмата и обяснили, че няма смисъл да плаща парите веднага, но трябва да покрие своята част от разходите за вода, отчетени на общия водомер.    

"Отидох до касата в Старата поща, където ми връчиха дълга компютърна разпечатка със сметка за 17,47 лева и ме препратиха в бившия хотел "Бриз", където е управлението на ВиК. Там се сблъсках с една от началничките госпожица Стойкова. Тя ми каза, че без карнета нищо не може да направи. След три дни разкарване между ВиК и у-ще "Бр. Миладинови", въпросната карнета най-сетне се появи. В нея ясно се вижда, че освен трите кубика през декември, нищо друго няма.

Имам разплащателна сметка за ток и телефон в ДСК. Досега не съм имала проблеми, за всяка сметка получавам реален отчет, а когато ме няма в Бургас, ми удържат пари единствено за абонаментните такси. Колкото и да ми е удобен този начин за разплащане, не смея в сметката си да включа и ВиК, защото с тях и друг път съм имала ядове", се казва в писмото до нас, което ни ангажира с разследването.     Жалба до отдел "Клиенти" във ВиК обаче г-жа Джафарова не е входирала.

Заради настояването ни да изясним случая, служителката Гергана Стойкова беше наказана от ръководството да напише обстоятелствено обяснение.

Публикуваме целия й отговор, защото смятаме, че е интересен и поучителен за читателите:

"При посещение в касовия салон в офис “Бриз" г-жа Джафарова се жалваше, че сме     надписали водомера с кубици за 20 лв., като настояваше, че трябва да й ги върнем. Искаше да види карнетата, в която са записани данните. Аз я помолих да изчака да проверя дали карнетата е при нас и ще й се обадя по телефона да дойде в офиса в “Бр. Миладинови", където можем да направим исканата от нея проверка.

В 8 часа сутринта й звъннах по телефона да я помоля да дойде на следващият ден, защото карнетата е за обработка при операторите в к-с “Славейков". Въпреки уговорката за следващия ден, госпожата дойде веднага и настоя да види карнетата. Тя заяви, че съм длъжна да я взема незабавно, за да й направя справката. Помолих операторките да обработят карнетата и следобед я взех и се обадих на госпожата да се срещнем.

От документа е видно, че на 05.12.2006 г. водомерът е отчетен и има подпис срещу разхода - 3 м3. През следващите два месеца - за отчетните периоди - 08.01.2007 г. и 05.02.07 г. инкасаторката е фактурирала по 5м3 служебно, тъй като съседи са казали, че госпожата е имала гости. На 04.06.2007 г. имаме отчет на водомера и той е надчетен с 2м3 (показанието на водомера е 1583 м3 при издадени фактури до 1585 м3). Затова     казах, че можем да сторнираме само 2 м3. Помолих я да ми осигури достъп до водомера за отчет. На 15.06.2007 г. отидох до тях за да     го отчета, госпожата не си беше у дома. Говорих със съседите и ги помолих да     предадат, че съм идвала и ако има възможност да ми се обади. Заплашваше ме, че е учителка на господин кмета, и ще се жалва лично при него. Г-жа Джафарова не искаше да разбере, че 10 м3 служебна консумация, които сме фактурирали вече са изразходвани от нея. На 27.06.07 г. след сигнала до редакцията ви за подадена жалба, отново отидох на адреса, за да отчета за пореден път показанието на водомера. Госпожа Джафарова не ме допусна, като направи изказване, че ще "извъртя" нещата както на мен ми е удобно, за да "замажа" и ще извика свои ученици, които ще й отчетат вярно водомера."


Прочетено: 2306 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Истанбул рибари Следобедно кафе Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Казан за топло майк Елена 6 аз булка от Бургас pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development