Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Хляб за богаташи - 3 лв.



Ключови думи:
05 Юли 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



От Невена Томова

Фирмата за производство на специални хлябове "Нилана" пусна     първите биохлябове на българския пазар. Двата нови продукта     "Био-Корн" и "Био-Крукт" са сертифицирани през април от фирма "Балкан Биосет" - Пловдив, чиито документи са признати в ЕС. Двата хляба вече са на пазара и могат да се намерят на щандовете на фирмата в Централните хали, "Кауфланд", "Хит", както и в хлебните къщи     на дружеството в "Лозенец" и "Красна поляна". Цените им на дребно са между 2,50 и 3,00 лв. за 300 грама. Хлябът бил по-скъп, защото производителят се нуждаел от много усилия и знания за направата на такъв вид храни.

Биохлябовете са екологично чисти, продуктите, от които са произведени, не са обработени с химикали, и са произведени на екологично чисти места под строг контрол и без генномодифицирани организми. По естествен път е постигната трайност до 3 дни на екопродуктите.

Миксовете за двата хляба "Нилана" внася от Германия, защото у нас все още няма традициии в биоземеделието, а и са нужни поне 3-4 години, за да може да се отмият вредните химикали от площите, върху които се отглеждат пшеница и ръж.

„Био-Корн" е замесен с пълнозърнесто ръжено брашно, обогатено със семена от слънчоглед, малц, лен и сусам. Той повишава нивото на кръвната захар много по-бавно и намалява нуждата от инсулин - един от основните проблеми за здравето     на хората с наднормено тегло. "Био-Круст" също е ръжен хляб, с много по-високо съдържание на протеин, заради което е идеален за диета без месо.


Прочетено: 2414 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
АХИЛОЙ Конкур глазами зрителя Бургас., ФЛОРА 2008 Черноморец Бургас Pepi хотел приморец Цветя Заслон в местност Силкосия Best friends Старият Бургас Декоративната кула до хотел
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development