Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Жената на ФедЯев била от КГБ



Ключови думи:
05 Юли 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Кредитори на Коен се съмняват, че е сменил самоличността си и е жив

Лина Бояджиева - майката на Емил Бояджиев - Коен, е в основата на богатството му, тя използвала връзките си на бивш комсомолски секретар, за да му осигури бизнес



От Иван Недялков

ЦСКА остава без баскетбол след смъртта на Емил Коен и Владимир Федяев. В момента мъжкият и женският тим са собственост на белгиеца Винсен Ромбаут, тъй като до 25 юни не са му изплатени 1 млн. лева. Така акциите на Емил Коен преминаха в негови ръце. Треньорът на мъжкия тим Росен Барчовски опитва да накара кредиторите да опростят задълженията и да отпуснат още 800 000 лева за съществуването на клуба поне един сезон. „В момента ЦСКА е на ръба и по-скоро си отива", каза Барчовски. До края на тази седмица играчите на двата състава ще бъдат спирани да си търсят нови клубове, но после са свободни.

„Коен груп" дължи на различни компании над 10 млн. лева към днешна дата. Кредиторите все още се съмняват в смъртта на Коен след катастрофата край френския град Рен преди близо две седмици. „Поради големия мащаб на измамите и факта, че за смъртта на Емил Бояджиев-Коен и Владимир Федяев в автомобилна катастрофа бе съобщено в момент, в който ощетените от тях лица са потърсили защита за правата си, съществува основателно съмнение, че кончината им е инсценировка", пише в писмото на "ужилените" до властите.

В края на миналата седмица за мястото на инцидента отпътуваха съпругата и големият син на Федяев, за да разпознаят телата. Пътуването им бе финансирано от баскетболната федерация, тъй като роднините твърдят, че нямат пари. Полицията съобщи, че труповете са разпознати от близките след направената аутопсия. Резултатите от ДНК-анализите ще са готови в близките дни.

"Съвсем логично е да се покрие. Коен - Бояджиев не фигурира като име в никакви документи. Федяев може да е загинал, защото той беше подписал всички документи и може да му се търси отговорност, но имам огромни съмнения за второто тяло”, споделя Александров. - За един месец при него се появи брат-близнак, което е предпоставка за завръщането му. След това щеше да се жени, после се раздели с приятелката си. Родиха се тризнаци на дъщерята на Федяев, а след това тя почина. Това се прави, за да може да забави и подготви изчезването си. Никой не знае мащаба на тази организирана с години престъпна измама".

Наличието на две имена на бившия благодетел на ЦСКА също говорело за подготвяно изчезване. Дни преди заминаването на Коен и Федяев за Франция първият споделил пред близки, че има финансови проблеми и няма бъдеще в България. Същият се похвалил, че е влязъл в зърнения бизнес.

На два пъти през последния месец Емил Коен е пътувал до остров Мавриций. Това направил сам, тъй като се разделил с приятелката си, която е сестра на функционер от БФС. Девойката се уплашила от бизнес-партньорите на баскетболния шеф. Запознати твърдят още, че майката Лина Бояджиева всъщност е в основата на неприличното забогатяване на сина. Именно тя осигурила първия му бизнес, като използвала връзките си от времето, когато е била комсомолския секретар. Тя ходила на специализация в Москва и вероятно оттам се познава с Федяев. Съпругата на последния пък е дългогодишен кадър на КГБ.


Прочетено: 2472 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
wellcome to bourgas Pepi Странджа Театър за драма. опера и балет, Бургас pepi Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря БГ СМЕШКИ Източен лопох цвят Бургаският мост pepi аз  като бебе с майка ми Az sym ot Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development