Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Град защитава убиец



Ключови думи:
29 Юли 2007, Неделя


Автор: От Боряна Тенчева
Източник: вестник Фактор

Докато беше жив, Мурджо тероризираше цялата община, оплакват се в Камено

Убиха Мурджо - главният заподозрян за зверски закланата бензинджийката Диана. Той бе ликвидиран след пиянска нощ в семейно заведение в село Винарско, община Камено. Местните хора започват подписка с искане превърналият се в неволен убиец Ниази Ниази от с. Малка поляна, община Айтос, да бъде оправдан. Хората си отдъхнаха, че скандалният и агресивен Милчо Иванов - Мурджо на 34 години вече няма да всява страх в Камено.
Във фаталната нощ Мурджо, който е известен като местната мутра, отива на кръчма във Винарско с шумна компания. Екшънът се разиграва в двора на семейното заведение “Сервиз" на 18 юли. Милчо Иванов бил чест посетител и не е имал пререкания със стопаните или с други посетители. Този път влиза с още трима души, които са непознати за собствениците Лючка и Марчо, и двамата пенсионери на по над 60 години. От разговорите става ясно, че всички са арендатори на язовирите край Винарско. Особено впечатление обаче прави 24-годишния Илиян от Айтос. Подвикванията и отношението му към възрастните хора са вулгарни и обидни. Започва да се заяжда и с младото момиче, което е на стаж в заведението и работи като сервитьорка. По-късно след като вече е пил няколко ракии, ядът му се пренася върху Лючка и Марчо. “Обиждаше ни, крещеше ни “дъртаци", псуваше ни.  Минаха дни, а още не мога да се оправя от този ад.", разказва собственичката на ресторанта. Към 23 часа заведението се изпразва, компанията продължава да поръчва ракии и “облаци". Вътре, освен Милчо с шумното си обкръжение, остават още две млади момчета - турчета от айтоски села. Едното - Ниази Ниази е познато на собствениците, тъй като често идвало да пие кафе, понякога си вземал в пластмасова чашка, защото бързал за да гледа животни. Тази нощ той е със свой приятел. През това време Лючка, вече изплашена и трепереща заради обидите, се обажда в полицията, че в заведението назрява скандал. Докато чакат патрулката, възрастната жена моли Ниази и приятеля му да напуснат кръчмата, за да може да заключи. Часът вече е 1 след полунощ. Мъжете стават и излизат в двора, където пиянската нощ е в разгара си. Побеснели Милчо и Илиян скачат с псувни срещу двамата и изкарват палки, с които безпричинно удрят момчетата. При самоотбрана Ниази вади нож и го забива в крака на Мурджо. Той пада в ъгъла на двора. “Пак изтичах да се обадя в полицията и крещях веднага да пращат кола. Излязох и видях Милчо да се търкаля в локва кръв. А този Илиян отново крещеше и псуваше.  Върнах се и звъннах в Бърза помощ. Когато излязох на двора, Илиян и Милчо ги нямаше. Илиян го беше качил на пикапа си и го закара в болницата. Съпругът ми миеше кръвта. После дойде полицията. Джапанките на Мурджо бяха ей там на плочките и аз казах на полицаите да ги вземат. А те ми отговориха, че на Милчо вече няма да му трябват, защото е починал", разказва разтреперана Лючка. Двете турчета са изчакали полицията и сами са предали ножа. Раненият издъхнал в поликлиниката в Камено от загуба на кръв.
В околните села местните хора се заканиха, че ще почнат подписка с искане Ниази да бъде оправдан, тъй като е извършил убийството непредумишлено при самозащита. Новината за смъртта на Мурджо се разнесе светкавично в населените места в общината. Мнозина местни жители я приеха с облекчение, тъй като хората го описват като агресивен, властен, забърквал се в скандали, безцеремонен и жесток, не се спирал пред нищо и често влизал дори във физически сблъсък.
“Аз бях заплашена от него, че ще ми се случи нещо лошо, заради това, че забелязах незаконен сеч накооло. Той бе як физически и всяваше страх", разказва кметът на Винарско Желка Желева.
Мурджо се превърна в страшилещето на Камено преди седем години, когато общината бе потресена от зловещото убийство на 45-годишната Диана Чобанова, която работеше на бензиностанция на “Петрол" на изхода на Камено. Тогава той е бил женен за по-голямата дъщеря на Диана - Паша и бе основният заподозрян за убийството, но представи желязно алибии, което го остави на свобода до смъртта му. Трагедията се е разиграла на 16 ноември 2000 година. Още същата вечер, след като не се прибрала от работа, започнало издирването на Диана. Униформените заварили околностите на крайпътната бензиностанция плувнали в кръв. Около офиса намерили 3 алени локви, между тях ясно личали кървави следи от влачено тяло.  Близо 24 часа полицаите не могли да намерят трупа.
Жената е била умъртвена с няколко удара в главата, влачена и натикана в багажника на собствената й кола "Опел Кадет". Автомобилът е бил открит на следващия ден на километър от бензиностанцията с багажник, оплискан с кръв. С "Опел"-а вероятно полумъртвата Диана е била откарана далеч от бензиностанцията. Полицаите я намерили на 10 км от Камено, захвърлена в шахта, край айтоското село Пирне. Открили я по сигнал на жена от селото, която забелязала в шахтата човешка ръка.
 В багажника, където е била натикана окървавената жертва, са били намерени зелен дъждобран и малка брадвичка.
Освен ударите по главата от жертвата е било изчегъртано и дясното око. Тя е умирала бавно и мъчително. Екзекуторът я е влачил в бурените, докато кръвта й изтичала. Край Пирне тялото е било намерено голо, вероятно разсъблечено от убиеца, за да затрудни следствените органи, ако след години бъде открито. Липсвали следи от изнасилване.
Мурджо беше задържан още в деня на погребението на Диана и разпитан.  След драматичните събития Паша го напуснала и се прибрала у дома си във Ветрен с двете си деца. Преди това те живели на квартира в Бургас. Тя непрекъснато се оплаквала, че Милчо редовно я пребива. Не се задържал на едно работно място за дълго, по това време гравитирал около структури на СИК, за малко бил охранител на някакво заведение, после почнал да кара такси. Хората в Камено били настръхнали от кражбите му. Три пъти пребил Паша така жестоко, че момичето лежало в неврохирургия. Той тормозел и роднините й.


Прочетено: 4787 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Несебър университет Първа копка primorec витраж4 витраж3 Водорасли Аквасорс В парка Пожарната в Бургас ПЕПИ Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development