Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Петър Костадинов и неговите художествени послания



Ключови думи:
07 Август 2007, Вторник


Източник: вестник Фактор



Той е достигнал висини, които споделя с нас в 42 платна, разположени в Изложбената зала на СБХ на ул. "Александровска" 22.
Библейски сюжети, преплетени през личната съдба. Решения, произхождащи от личния опит. Прозрения, до които можем да стигнем заедно с него.
Каин и Авел, Адам и Ева, соломоновското решение, митичните герои Ромул и Рем, Сизиф и Икар на Петър Костадинов само ни казват, че животът е бял лист - какво ще напишем или нарисуваме на него, зависи от нас самите.
Една от картините, които привличат вниманието с философския замисъл на автора, е „Тръгни с мен". С „Вързаният ангел" беше илюстриран поетичният сборник на клиенти на центъра за социална рехабилитация.
Това е втората самостоятелна изложба-живопис на художника. Тя е организирана от Бюро за социално обслужване-Бургас към Националния център за социална рехабилитация.
"Гореща благодарност към Бог, затова че отреждайки толкова сурови и тежки изпитания на всички ни, е целунал и благословил един от нас да сътвори цялата тази нетленна красота. Благодарности и към Петьо, който ни пречиства и извисява с духовната красота на своето изкуство и ни връща куража и самочувствието на хора, обременени от съдбата, но уникални в своята различност, достойно живеещи, мечтаещи и можещи." Това каза поетесата Светла Манасиева, председател на Младежката група към бюрото.
Близо три и половина години се е подготвял художникът за тази своя изложба след първия вернисаж в галерия "Бургас" през март 2004 година. За първи път Петър показва свои картини през 2001 година. Две години по-късно те са изложени в Белгия и Холандия, където предизвикват възторга на критиците.
Петър е започнал с рисуването като терапия за раздвижване на ръцете след претърпяна злополука. Днес то е за него не само физическа и духовна потребност, но и уникален начин за изразяване и духовно общуване. Своеобразен духовен храм.
Една от своите творби, озаглавена "Възнесение", Петър е нарочил за дарение на новия православен храм в родното му село Ветрен, сега квартал на Бургас.
"Първо смятах да даря на храма самата картина. След това размислих и реших, че е по-добре да предам на храма парите от нейната продажба", обяснява художникът.
Останалите откупки ще бъдат използвани за лечението на Петър. Изложбата е открита до 6 август включително.

За връзка с Петър Костадинов: http://www.arty.dir.bg/ 



Прочетено: 2096 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
майк Български секс магазин Дантела Az sym ot Burgas Конкур глазами зрителя Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Бургас, мостика Мебелна Фабрика ДИЕЗ Нощен Париж от Бутик хубава вечер 4 Известен Созополски профил
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development